Συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο γραφείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή πραγματοποιήθηκε χθες στον απόηχο των αποκαλύψεων Πολάκη μέσω facebook αλλά και των δηλώσεων Μανιαδάκη…
«Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο. Ζήτημα που δημιουργεί η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα και της κυβέρνησης του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων. Γι’ αυτό και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για θεσμική εκτροπή», τόνισε η κ. Γεννηματά.
Και πρόσθεσε:
«Με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος. Οι επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών, διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης… Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Να εγγυηθούμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία που δεν εξυπηρετούνται με αυτές τις μεθοδεύσεις, και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Θα συγκρουστούμε ανοιχτά με όλους τους εκφραστές της θεσμικής εκτροπής», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.
Από την πλευρά τους, οι Ν. Σαλάτας και Π. Λυμπερόπουλος, που εκπροσώπησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξήγησαν στη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής τα όσα αναφέρει η πρόσφατη ανακοίνωση τους.
Ο Παύλος Πολάκης είχε δώσει εν τω μεταξύ από την επόμενη κιόλας μέρα συνέχεια στην ανακοίνωση αυτή των Δικαστών και Εισαγγελέων με ύφος αυτήν την φορά επίσημο αλλά και επικριτικό ως προς τους χρόνους απονομής της δικαιοσύνης στην χώρα μας.
Η αντίδραση της ΝΔ
Από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει δοθεί το στίγμα τόσο από δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη αμέσως μετά την αποκάλυψη του ονόματος του «μυστικού» μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, Νίκου Μανιαδάκη αλλά και επίσημα από το γραφείο τύπου του κόμματος της ΝΔ.
Τα βασικά- καυτά ερωτήματα που θέτουν από τη ΝΔ είναι αν «ισχύει ή όχι η δημόσια καταγγελία του κ. Μανιαδάκη ότι η εισαγγελία διαφθοράς τού άσκησε έντονες πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο ίδιος εξ αρχής δήλωνε ότι δεν έχει τίποτα να καταθέσει εναντίον τους.
Ισχύει ή όχι ότι βρέθηκε ξαφνικά από μάρτυρας κατηγορούμενος γιατί αρνήθηκε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς που του ζητήθηκε να ενοχοποιήσει;»…
Το σχόλιο του ΚΚΕ
«Ο τραγέλαφος με τους προστατευόμενους μάρτυρες, όπου όσοι τους χαρακτήριζαν «ήρωες» (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ), τώρα τους αποδοκιμάζουν κι εκείνοι που τους αφόριζαν (βλέπε ΝΔ), τώρα τους υιοθετούν, επιβεβαιώνει την ανάγκη επωνυμίας τους που το ΚΚΕ είχε τονίσει απ’ την πρώτη στιγμή», ανέφεραν από το ΚΚΕ και συνέχισαν σχολιάζοντας:
«Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αποτελούν μία ακόμη απόδειξη της σήψης ενός συστήματος, στο πλαίσιο του οποίου η υγεία και το φάρμακο είναι πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό, ενώ την ίδια στιγμή διάφοροι κρατικοί παράγοντες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κυβερνήσεις και εταιρίες μειώνοντας τις κοινωνικές δημόσιες παροχές υγείας και διασφαλίζοντας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων… αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο και απ’ αυτό εκτρέφονται υποθέσεις τύπου Novartis, οι οποίες αναζωπυρώνονται κάθε φορά, όποτε αυτό βολεύει τις ανάγκες της κάλπικης διπολικής αντιπαράθεσης».