Πως ζητούν περικοπές αλλά θα επιτρέψουν την διεύρυνση του δημόσιου τομέα;
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής βρίσκεται από την Τρίτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους αρμόδιους Επιτρόπους (Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας της Ε.Ε., κ. Δ. Αβραμόπουλο, Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μ. Thyssen και Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, κ. V. Andriukaitis), για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα.
Αίσθηση προκάλεσε όμως χθες ότι η πρωτοβουλία έμπρακτης υποστήριξης του συστήματος παροχής δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα εκ μέρους του κ. Σουλτσς που πριν καλά-καλά φτάσει με την πρότασή του για 13.000 προσλήψεις ο Έλληνας υπουργός Υγείας, του ανακοίνωσε ότι είχε ήδη ζητηθεί η σύσταση επιτροπής για τη μελέτη του αιτήματος…
Ο κ. Σουλτς διαβεβαίωσε τον κ. Κουρουμπλή ότι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ έχει δώσει ήδη εντολή στους αρμόδιους Επιτρόπους να συσταθεί Ομάδα Εργασίας προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς η κατατεθείσα πρόταση του υπουργού Υγείας. Επίσης ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ σε ευαίσθητους τομείς όπως φάρμακα, ενέργεια καθώς και περαιτέρω περικοπές στις χαμηλές συντάξεις.
Σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, κ. V. Andriukaitis.
Και ερωτώ: Πώς η πρόταση του κ. Κουρουμπλή συζητείται σοβαρά πριν καν ο υπουργός την καταθέσει επίσημα, και οι θεσμοί κωφεύουν σε άλλα, παρόμοια επί της ουσίας αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης;
Δεν μιλούν την ίδια γλώσσα ή απλά δεν θέλουν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο;