Στη συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση τα ζητήματα που απασχολούν τόσο τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, όσο και τους γονείς παιδιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη. Ειδικότερα, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για το θέμα των σχολικών νοσηλευτών και για τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται από το διορισμό τους, ο οποίος, σε πλείστες των περιπτώσεων γίνεται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση.
Σοβαρά προβλήματα και μεγάλη χρονική καθυστέρηση δημιουργεί, επίσης, στους γονείς η έλλειψη της δυνατότητας κατάθεσης γνωμάτευσης από ιδιώτη γιατρό, καθώς και η απαιτούμενη υπογραφή της γνωμάτευσης από το Διευθυντή της Κλινικής κλπ.
Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα τα ζητήματα που αφορούν το θεσμό του σχολικού νοσηλευτή στοχεύοντας στη διευκόλυνση των γονέων, αλλά και στην ασφαλέστερη κάλυψη των παιδιών που πάσχουν και φιλοξενούνται στις σχολικές δομές. Παράλληλα, δεσμεύτηκε και για το ζήτημα της καλύτερης κατανομής των σχολικών νοσηλευτών στις σχολικές μονάδες που φοιτούν παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Επιπλέον τέθηκε υπόψη της κ. Ζαχαράκη το θέμα που αφορά τα κριτήρια του επικουρικού πίνακα του άρθρου 58 του νόμου 4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α’/29.1.2019), αλλά και η αναμόρφωση και επικαιροποίηση του άρθρου 13 του ΠΔ 50/1996 (ΦΕΚ 45 Α’/8.3.1996) σχετικά με τις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έθεσε και το θέμα της μη δυνατότητας κατάθεσης φέτος γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ των μόνιμων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που σύμφωνα με το άρθρο 57 του νόμου 4589 δίνεται η δυνατότητα μοριοδότησης βάσει ποσοστού αναπηρίας.
Η Υφυπουργός τόνισε ότι είναι γνώστης των παραπάνω προβλημάτων, για τα οποία, όμως, δυστυχώς, δεν μπορούν να γίνουν βελτιώσεις από τη φετινή σχολική χρονιά και διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους, όπως, για παράδειγμα, τη μείωση του τριετούς κλειδώματος των πινάκων, ώστε από την επόμενη χρονιά να γίνουν τα πρώτα, αλλά απαραίτητα, βήματα βελτίωσης. Παράλληλα, η κ. Ζαχαράκη ενημερώθηκε από τον κ. Δαραμήλα για την αναγκαιότητα άμεσης έκδοσης της εγκυκλίου για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους μαθητές που εμπίπτουν στην κατηγορία του 5% για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Στη συνάντηση, τέλος, αναγνωρίστηκε η επιτακτική ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στο θέμα του Σακχαρώδη Διαβήτη, θέμα για το οποίο συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και του Υπουργείου Παιδείας. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Μαρία Τριανταφύλλου.