Iatropedia

Που μπορείτε να δώσετε αίμα το απόγευμα – Το ωράριο σε 9 νοσοκομεία της Αττικής

Blood donation

Τα πέντε από αυτά λειτουργούν το απόγευμα για δύο ημέρες την εβδομάδα και τα υπόλοιπα καθημερινά

Αλλαγές στο πρόγραμμά τους έχουν κάνει για τον Αύγουστο οι Αιμοδοσίες εννέα νοσοκομείων της Αττικής, ώστε να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αίμα τον πιο δύσκολο μήνα του χρόνου.

Οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες το καλοκαίρι. Γι’ αυτό τον λόγο, ζητήθηκε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής να εξετάσουν τη δυνατότητα απογευματινής λειτουργίας των Αιθουσών Αιμοληψίας για τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Έτσι, οι Αιμοδοσίες σε πέντε νοσοκομεία της Αθήνας θα λειτουργούν και το απόγευμα, για δύο ημέρες την εβδομάδα. Πρόκειται για τα εξής:

Επιπλέον, οι Αίθουσες Αιμοληψίας τεσσάρων άλλων νοσοκομείων βρίσκονται ήδη σε καθημερινή απογευματινή λειτουργία για τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για τα νοσοκομεία:

Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) που διαθέτουν αιμοδοσία στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΑ στην κατηγορία «Που μπορώ να προσφέρω αίμα».

Φωτογραφία: iStock