Πιο προσοδοφόρες απεδείχθησαν οι προμήθειες ορθοπεδικού υλικού, από τις οποίες πολλοί γιατροί αλλά και υπάλληλοι εταιρειών είχαν θησαυρίσει τα προηγούμενα χρόνια.
Οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ έχουν στα χέρια τους λίστα με νοσοκομεία τα οποία καλούνται να εξετάσουν λεπτομερώς το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν παράνομες πράξεις με μίζες και παράτυπες αγορές.
Άλλωστε ήδη έχουν οδηγήσει με πόρισμά τους στη δικαιοσύνη 13 γιατρούς του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης οι οποίοι κλήθηκαν για πρώτη φορά να επιστρέψουν τα χρήματα που φέρονται να καταχράστηκαν ζημιώνοντας το δημόσιο.
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον και στα χέρια της δικαιοσύνης καθώς η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απήγγειλε κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία για το σκάνδαλο αυτό των παράνομων προμηθειών στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, κατά παντός υπευθύνου, ενώ, ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες σε ειδικό ανακριτή.
Συγκεκριμένα η δίωξη αφορά 13 γιατρούς και τη διοίκηση του νοσοκομείου την περίοδο 2007-2009 για τις παράτυπες, υπερκοστολογημένες και ανεξέλεγκτες προμήθειες που έγιναν στην Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική Κλινική του «Ιπποκράτειου» και είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.