Προσφυγικό: Αναρτήθηκαν τα ονόματα 679 επαγγελματιών Υγείας που προσλαμβάνονται μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν:
1) Για την ενίσχυση των δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας: 64 ιατροί, 148 νοσηλευτές, 41 μαίες, 9 κοινωνικοί λειτουργοί, 5 ψυχολόγοι, 15 τεχνολόγοι ακτινολόγοι και 14 τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, 15 διοικητικοί, 11 διαμεσολαβητές υγείας, 44 άτομα βοηθητικού προσωπικού και 40 διασώστες του ΕΚΑΒ.
2) Για την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών: 15 ιατροί, 49 νοσηλευτές, 29 μαίες, 35 ψυχολόγοι, 18 κοινωνικοί λειτουργοί, 12 διαπολιτισμικοί διαμεσολαβητές, 17 κοινωνιολόγοι, 3 επαγγελματίες υγείας και 6 συντονιστές πεδίου.
3) Για την ενίσχυση του Συστήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Δημόσιας Υγείας, μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Διοικητικών Περιφερειών: 9 γιατροί, 8 επιδημιολόγοι, 23 επισκέπτες υγείας, 28 οδηγοί/ διασώστες.
4) Για την διαχείριση και παρακολούθηση του προγράμματος: 8 επαγγελματίες υγείας, 3 οικονομολόγοι, 6 διοικητικό προσωπικό, 1 στατιστικός, 2 στελέχη υποστήριξης & λειτουργίας δικτύου, 1 νομικός.
Οι παραπάνω θέσεις εργασίας κατανέμονται στην ηπειρωτική Ελλάδα και αφορούν τοποθετήσεις στα δημόσια νοσοκομεία, στις δομές του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, στις Υγειονομικές και Διοικητικές περιφέρειες, στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και στο ΕΚΑΒ για την ενίσχυση του στόλου του.
Σημειώνεται ότι για όσες θέσεις εργασίας δεν τελεσφόρησαν οι διαδικασίες της προκήρυξης και κρίθηκαν άγονες, αυτές θα επαναπροκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η εξασφάλιση της εν λόγω χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των αναγκών του προσφυγικού ζητήματος δίνει την δυνατότητα όχι μόνο της συντονισμένης και ολοκληρωμένης παροχή υγειονομικής περίθαλψης στον πληθυσμό, αλλά ενισχύει και την δυναμική του Δημοσίου Συστήματος Υγείας -σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο- για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών παροχής υγειονομικής φροντίδας.