Προσλήψεις για 298 θέσεις ειδικευμένων ιατρών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ

  • Iatropedia newsroom
Προσλήψεις για 298 θέσεις ειδικευμένων ιατρών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ
Υπεγράφη και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ προκήρυξη για 298 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και το ΕΚΑΒ.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων της χώρας, υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, και αναρτήθηκε η απόφαση για την προκήρυξη 298 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της χώρας και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή της νέας μου Υπουργικής θητείας στο Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκα ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειες για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Με τη σημερινή προκήρυξη 298 θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία των επτά ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ επιβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε πιστοί σε αυτή τη δέσμευσή μας. Ειδικότερα, μέσω της προκήρυξης πολυάριθμων θέσεων για τα ΤΕΠ των νοσοκομείων της 1ης κ 2ης ΥΠΕ δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση του νέου συστήματος εφημεριών που θα λειτουργήσει από 1.11.2024 και θα βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών. Επιπλέον, προκηρύσσονται θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμών για κρίσιμα νοσοκομεία της περιφέρειας: 5 για το Γενικό Νοσοκομείο της Κω, 7 για το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας και 7 για το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης. Ευελπιστούμε ότι τα πρόσφατα σημαντικά ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα που θεσπίστηκαν για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας, ώστε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να καλυφθούν οι θέσεις στις περιοχές αυτές. Στο νέο ΕΣΥ που χτίζουμε, χρειαζόμαστε τη σύμπραξη όλων».

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα ως προς την αύξηση του προσωπικού των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και την δημιουργία ενός πιο ελκυστικού και βιώσιμου περιβάλλοντος για τους επαγγελματίες υγείας. Αυτές οι πρωτοβουλίες αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να διατηρηθούν οι ιατροί και νοσηλευτές στο δημόσιο σύστημα και να προσελκυσθούν νέοι επιστήμονες.

Μετά την εφαρμογή των νέων κινήτρων για τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν και πρόκειται να υπηρετήσουν σε μονάδες του ΕΣΥ, όπως η αύξηση των αμοιβών, η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών και η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, καθώς και πρόσφατων οικονομικών κινήτρων που θεσπίστηκαν για τους ιατρούς ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές, ευελπιστούμε ότι θα μειωθεί η πιθανότητα, οι νέες θέσεις γιατρών να μείνουν ακάλυπτες.

Μέσω της προκήρυξης πολυάριθμων θέσεων για τα ΤΕΠ των νοσοκομείων της Αττικής δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση του σχεδιασμού για το νέο σύστημα εφημεριών που αποσκοπεί να βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών και να μειώσει τους χρόνους αναμονής. Επιπλέον, με την προκήρυξη 25 θέσεων για το Ε.Κ.Α.Β. και την κάλυψή τους ενισχύονται σημαντικά τόσο η Κεντρική Υπηρεσία όσο και συγκεκριμένα Περιφερειακά Παραρτήματα με ιατρούς κλάδου ΕΣΥ, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να συμμετέχουν και σε αεροδιακομιδές».

Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, δήλωσε:

«Όπως και με τις μέχρι τώρα προκηρύξεις ιατρικού προσωπικού, έτσι και με την τρέχουσα προκήρυξη επιδιώκεται η σημαντική ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας και του Ε.Κ.Α.Β σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες. Για την ορθολογική και αποτελεσματική κατανομή των θέσεων, ζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα αιτήματα των νοσοκομείων, με βάση τις ελλείψεις και τις ανάγκες τους, αλλά και το σύνολο των υπηρετούντων ιατρών, μόνιμων και επικουρικών στις οικείες ειδικότητες. Ασφαλώς και για την προτεραιοποίηση των αιτημάτων συνεκτιμήθηκαν και λειτουργικοί δείκτες, όπως η πληρότητα των τμημάτων, ο αριθμός των εισαγωγών και ο ΜΟ ημερών νοσηλείας. Μεταξύ άλλων, έχουν προκηρυχθεί θέσεις για κρίσιμα νοσοκομεία της περιφέρειας που βρίσκονται σε προβληματικές και άγονες περιοχές.

Ευελπιστούμε ότι θα αξιολογηθούν θετικά οι παρεμβάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε συνδυασμό με τα πρόσφατα σημαντικά ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα που θεσπίστηκαν για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές και ότι το ιατρικό προσωπικό της χώρας θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στις περιοχές αυτές».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 24/10/2024 ώρα 12.00 και λήγει στις 08/11/2024 ώρα 12.00.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 298 ΘΕΣΕΙΣ

Φωτογραφία: iStock