Προσωπικός βοηθός: «Το πρόγραμμα αφορά 1.240 ανάπηρους, όταν στην Ελλάδα υπάρχουν 600.000 βαριά ανάπηροι»

  • Iatropedia newsroom
προσωπικός βοηθός
Για "show υποκρισίας" κάνει λόγο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.).

Όπως καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ, η κυβέρνηση διοργανώνει «φιέστες» για τον προσωπικό βοηθό που θα σώσει τα ΑΜΕΑ, για να συγκαλύψει τα «εγκλήματα εις βάρος των αναπήρων που είναι σε εξέλιξη». Την ίδια στιγμή, και συγκεκριμένα από την αρχή του νέου χρόνου υπάρχει σε εξέλιξη ένα σχέδιο έξωσης από τα σπίτια πολλών ατόμων με αναπηρία, όπως του Σπύρου στα Θυμαράκια, του Ορέστη Στην Πετρούπολη. Την ίδια στιγμή, τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία στην Αθήνα, στην Πάτρα -και όχι μόνο- υπομεταγγίζονται και ειδικά σχολεία και με τη «βούλα» χαρακτηρίζονται επικίνδυνα (ΕΕΕΕΚ κωφών στους Αμπελόκηπους).

«Είναι θράσος της Κυβέρνησης, των υπουργών, της κυρίας Ζαχαράκη και του κύριου Σκέρτσου, με την στήριξη της αμαρτωλής ΕΣΑΜΕΑ, να στήνουν τέτοια show υποκρισίας, όπως αυτό προχθές για τον προσωπικό βοηθό. Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιοι αναγνώρισαν ότι το πρόγραμμα, μετά από 4 χρόνια που έχει ανακοινωθεί, αφορά 1240 άτομα και σε λίγους μήνες λήγει. Όταν οι βαριά ανάπηροι στην χώρα μας φτάνουν 600.000, ενώ η ακρίβεια, η υποθεραπεία, η ανεργία, το περιθώριο ρημάζει τις οικογένειες, τις φέρνει σε απελπισία, των αναπήρων , των χρονίως πασχόντων από τα φτωχά λαϊκά στρώματα», αναφέρουν οι ανάπηροι.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, μόνο το 10% των παιδιών με αναπηρία που χρειάζονται τις υπηρεσίες της ειδικής αγωγής είναι ενταγμένα σε κάποια δομή της, ενώ πέφτει το προσδόκιμο ζωής και αυξάνει η νοσηρότητα των χρονίως πασχόντων από το σμπαράλιασμα και την εμπορευματοποίηση της υγείας.

Έξωση αναπήρων από τα σπίτια τους

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) σημειώνει πως οικογένειες ΑμεΑ χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς, ενώ το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, δηλώνει αναρμόδιο και ότι «δεν είναι δουλειά του κράτους να αγοράζει σπίτια για να τα δίνει στις οικογένειες των ΑΜΕΑ»

Η ΣΕΑΑΝ τονίζει πως οι παραπάνω ενέργειες δεν συμφωνούν με τα συνθήματα για: «συμπεριληπτικές κοινωνίες», «μία Ελλάδα για όλους», «αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωση των αναπήρων», ενώ την ίδια στιγμή οι ανάπηροι αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ και τους κλητήρες και οι οικογένειες βρίσκονται στον δρόμο, «όπως έγινε με τον παππού στην Χαλκιδική, με τον Γιάννη και την Χρύσα στα Πετράλωνα, την Ιωάννα και τον γιό της στου Ζωγράφου και όχι μόνο».

Αρχές του 2025 και ο «Άγιος Βασίλης» έφερε εντολή έξωσης στον Σπύρο, παιδί με αναπηρία και την οικογένειά του.

«Το σπίτι του Σπύρου είναι σπίτι ολονών!»

Σήμερα αγωνιστική απάντηση των ανάπηρων με αξιοπρέπεια και των οικογενειών τους μαζί με την γειτονιά, στις 19:00 έξω από το σπίτι του Σπύρου στα Θυμαράκια, Λιοσίων 195 στο 67 ο Γυμνάσιο.