Iatropedia

Προβληματισμός και αγωνία για τα Κέντρα Υγείας στο Ρέθυμνο

abstract blurred workplace interior with modern glass window reflective background ; loft style contemporary design of lounge or lobby for presentation and design as banner and ads

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Μ.Λιονή με γιατρούς των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Ρεθύμνης

Τον προβληματισμό και την αγωνία τους σχετικά με τα Κέντρα Υγείας και τη λειτουργία τους εξέφρασε αντιπροσωπεία των γιατρών των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Ρεθύμνης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή.

Η Μαρία Αντωνοπούλου, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σπηλίου, η Δέσποινα Παπαδάκη, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Περάματος, και ο Τιβέριος Σονέα εκ μέρους των γενικών γιατρών επικοινώνησαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην καθημερινή λειτουργία των Κέντρων Υγείας μετά την απόφαση της 7ης ΥΠΕ να αποψιλώνει το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να εκτελεί εφημερίες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Όπως επισημάνθηκε, η εξέλιξη αυτή δυσχεραίνει τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, που εν μέσω θερινής περιόδου επιβαρύνονται πέραν του μόνιμου πληθυσμού, και με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης δήλωσε σχετικά: «Μετά την απόφαση της 7ης ΥΠΕ να στέλνει τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να καλύψουν εφημερίες, δημιουργείται μεγάλο έλλειμμα προσωπικού στα Κέντρα Υγείας, που ειδικά τώρα, λόγω και τουριστικής περιόδου, έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας, στον οποίο δε μπορούν να ανταποκριθούν. Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας, μάλιστα, εξέφρασαν την ανησυχία τους και για το γεγονός ότι καλούνται να παράσχουν νοσοκομειακή περίθαλψη και να καλύψουν σοβαρά ιατρικά περιστατικά παρά το γεγονός ότι η εμπειρία και η εκπαίδευσή τους αφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την πρόληψη».

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Δωρεάν διάγνωση με self test από τα Φαρμακεία για 2,8 εκατομμύρια Έλληνες

Άκρως επικίνδυνη για τα παιδιά η καθιστική ζωή

Ο εθισμός στο διαδίκτυο βλάπτει σοβαρά τον εγκέφαλο των εφήβων