Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο πιλότοι

  • Iatropedia newsroom
Canadair
Ο 34χρονος κυβερνήτης και ο 27χρονος συγκυβερνήτης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Νεκροί ανασύρθηκαν ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο νωρίτερα σήμερα, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην Εύβοια.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ο 34χρονος κυβερνήτης, σμηναγός Χρήστος Μουλάς, και ο 27χρονος συγκυβερνήτης, ανθυποσμηναγός  Περικλής Στεφανίδης, τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά την πτώση του Canadair. Οι δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, καθώς είχαν ριχτεί με αυταπάρνηση στη μάχη με τις φλόγες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε: «Η απώλεια της ζωής των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, καθώς και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη. Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από τις 25 έως και τις 27 Ιουλίου 2023.

Με πληροφορίες από newsit.gr