Πυρκαγιά σε νοσοκομείο στη Γερμανία – Ένας νεκρός, 22 τραυματίες, οι έξι σοβαρά

  • Ρούλα Τσουλέα
νοσοκομείο
Εκκενώθηκε ολόκληρη πτέρυγα του νοσοκομείου. Δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης σε νοσοκομείο της πόλης Ούλτσεν, νότια του Αμβούργου.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, έξι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή έως κρίσιμη κατάσταση. Πολλοί άλλοι είναι ελαφρά, αν και ο ακριβής αριθμός τους δεν προσδιορίζεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο η Bild αναφέρει πως σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι ελαφρά τραυματίες ανέρχονται σε 16. Όλοι τους έχουν εγκαύματα ή/και έχουν εισπνεύσει καπνό.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο νοσοκομείο στις 22:45′ τοπική ώρα (23:45′ ώρα Ελλάδας). Όταν έφθασαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, φλόγες ήταν ορατές στον τρίτο όροφο και υπήρχε έντονος καπνός, κατά την ανακοίνωση. Η φωτιά είχε εξαπλωθεί σε αρκετούς θαλάμους ασθενών και ακούγονταν εκκλήσεις για βοήθεια.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί προχώρησαν στην εσπευσμένη απομάκρυνση ασθενών και εργαζομένων, σε αρκετές περιπτώσεις από τα παράθυρα. Στη συνέχεια έλαβαν μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς. Συνολικώς 140 διασώστες συμμετείχαν στην διαδικασία εκκένωσης του ορόφου. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα τμήματά του, που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά. Κάποιοι χρειάσθηκαν μεταφορά σε άλλα νοσοκομεία.

Οι Αρχές διενεργούν έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια της πυρκαγιάς. Κατά τις αρχικές εκτιμήσεις, οι υλικές ζημιές στο νοσοκομείο ενδέχεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Φωτογραφία αρχείου: iStock