Iatropedia

Ρομποτική αρθροπλαστική με το σύστημα ROSA

knee pain

Μεγαλύτερη ακρίβεια και καλύτερα αποτελέσματα με προηγμένες τεχνολογίες ανίχνευσης και τρισδιάστατης απεικόνισης.

Γράφει ο Δρ. Βασίλειος Σακελλαρίου

Η ρομποτική αρθροπλαστική είναι μια επαναστατική τεχνική στον τομέα της ορθοπεδικής χειρουργικής, που επιτρέπει την ακριβέστερη και λιγότερο επεμβατική αντικατάσταση αρθρώσεων.

Το σύστημα ROSA, ένας προηγμένος ρομποτικός βοηθός, έχει αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι αρθροπλαστικές, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια και καλύτερα αποτελέσματα.

Τι είναι το σύστημα ROSA;

Το ROSA είναι ένα ρομποτικό σύστημα, που βοηθά τους χειρουργούς να πραγματοποιούν αρθροπλαστικές με μεγαλύτερη ακρίβεια. Χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες ανίχνευσης και τρισδιάστατης απεικόνισης για να δημιουργήσει έναν χάρτη της άρθρωσης του ασθενούς, επιτρέποντας την ακριβή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το ROSA αποτελείται από μια μονάδα επεξεργασίας ανθρωπομετρικών δεδομένων υψηλής τεχνολογίας σε συνδυασμό με έναν μηχανικό βραχίονα ακριβείας. Με αυτό τον τρόπο, ο εξειδικευμένος στη χρήση του χειρουργός λαμβάνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και τοποθετεί τα εμφυτεύματα με απόλυτη ακρίβεια.

Ποια είναι τα οφέλη της ρομποτικής αρθροπλαστικής;

Η ρομποτική αρθροπλαστική με το σύστημα ROSA προσφέρει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, όπως:

Πώς γίνεται η επέμβαση με το σύστημα ROSA;

Η επέμβαση με το σύστημα ROSA περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

Η ρομποτική αρθροπλαστική με το σύστημα ROSA έχει ανοίξει νέους δρόμους στην ορθοπεδική χειρουργική, προσφέροντας ασφάλεια, ακρίβεια και ταχύτερη επάνοδο του ασθενούς στην καθημερινότητα του, με πλήρως λειτουργική άρθρωση.

Ο Βασίλειος Σακελλαρίου είναι ορθοπεδικός, διευθυντής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (MIS) Ισχίου-Γόνατος & Μυοσκελετικής Ογκολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Φωτογραφία: iStock