Σήμερα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο- Πολλά τα «αγκάθια»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αναβολές και καθυστερήσεις στις πτήσεις στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", χωρίς δικηγόρους, με τρεις πορείες στην Αθήνα, αλλά και 3ωρη στάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία την οποία εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ 12-15 μμ, συνεχίζονται σήμερα οι κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου. Για τους φαρμακοποιούς πάντως, υπήρξε μια κάποια βελτίωση...

Όλοι χάνουν αλλά οι φαρμακοποιοί φαίνεται ότι κάτι κατάφεραν την τελευταία στιγμή σχετικά με την απελευθέρωση του ωραρίου στα καταστήματά τους. Όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Ξανθός, από την πλήρη απελευθέρωση εξαιρείται η ημέρα Κυριακή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η διανυκτέρευση φαρμακείου θα ξεκινά στις 9 το βράδυ αντί για τις 8.

Οι υπόλοιποι που θίγονται πάντως δεν είδαν καμία νομοτεχνική βελτίωση στις διατάξεις που τους αφορούν…

Οι τρίτεκνοι αναμένεται να χάσουν ως και 1.500 ευρώ ετησίως γεγονός που θα πυροδοτήσει σήμερα αντιδράσεις εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ. Έντονες είναι όμως οι αντιδράσεις και για το άρθρο που επιφέρει αλλαγές στο δικαίωμα της απεργίας.

Το ΚΚΕ έχει προαναγγείλει ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων σωματείων να ετοιμάζουν σήμερα πολλά και διάφορα…

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Εκ μέρους της ΓΣΕΕ, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, μέλος της διοίκησης της Συνομοσπονδίας επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι «απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το τρίτο μνημόνιο και τις επικαιροποιήσεις του» ενώ όπως είπε προχωρά σε αντισυνταγματικό περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος στα επιχειρησιακά πρωτοβάθμια σωματεία. «Η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να σταθεί στη λογική. Διαγκωνίζονται ποια από τις δύο θα φέρει τη χειρότερη διάταξη» κατέληξε.

Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ ο Ιωάννης Παϊδας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, είπε ότι «είναι αδιανόητο ένα πρωτοβάθμιο σωματείο να μην μπορεί να πάρει απόφαση για απεργία, αλλά να μπαίνει η δαμόκλειος σπάθη του 50+1 των οικονομικά ενήμερων εργαζομένων».