Iatropedia

Σε ισχύ οι αυξημένες τιμές στα φάρμακα – Πόσα και ποια σκευάσματα ακριβαίνουν

antibiotics pills

Η αύξηση κυμαίνεται στο 35% για όλα τα φάρμακα, ενώ οι αυξήσεις αφορούν 580 σκευάσματα, μεταξύ των οποίων και αντιβιοτικά και ινσουλίνες.

Από σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, αυξάνονται οι τιμές σε εκατοντάδες φάρμακα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχε κάνει το Υπουργείο Υγείας στα τέλη Ιουλίου.

Η ανατιμολόγηση αφορά 580 φθηνά σκευάσματα, οι τιμές των οποίων αυξάνονται ώστε να μην αποσυρθούν από την ελληνική αγορά.

Στη λίστα περιλαμβάνονται και σημαντικά σκευάσματα ευρείας κατανάλωσης, όπως αντιβιοτικά και ινσουλίνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αύξηση στα αντιβιοτικά σκευάσματα Augmentin, όπου η τιμή αυξάνεται από τα 5,94, στα 7,48. Επίσης, το σκεύασμα παρακεταμόλης Apotel θα κάνει πλέον 5,61 ευρώ, από τα 3,85 που έκανε πριν.

Μεοσσταθμικά η αύξηση κυμαίνεται στο 35% για όλα τα φάρμακα. Το κόστος από τις ανατιμήσεις υπολογίζεται ότι θα ανέλθει για τους ασθενείς σε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τη συμμετοχή τους, ενώ το κόστος για τον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τις αυξημένες τιμές και ποια σκευάσματα αφορά.