Αναστάτωση προκάλεσε στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών το άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα επί της αρχής.
Το άρθρο 3 προβλέπει ότι δεν χορηγείται άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής σε όσους τους έχει ασκηθεί ακόμη και ποινική δίωξη για πλημμέλημα… Με δεδομένου ότι τ χρέη προς το Δημόσιο θεωρούνται κατά περίπτωση ακόμα και κακούργημα, οι κλινικάρχες έχουν θορυβηθεί και μάλιστα έχουν κάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις στον κ. Ξανθό για το θέμα.
Πρότειναν μάλιστα στον υπουργό Υγείας να μη χορηγείται άδεια ίδρυσης ιδιωτικής κλινικής σε περιπτώσεις τελεσίδικων αποφάσεων για κακουργηματικές πράξεις.
Αλλά όπως αναφέρει το πολυνομοσχέδιο, δεν χορηγείται άδεια ίδρυσης και λειτουργίας κλινικής, επίσης, σε όσους έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για οποιοδήποτε πλημμέλημα, για το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη του ενός έτους, πλην του ποινικού αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Αλλά και με το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου δημιουργούνται προβλήματα σε αρκετούς κλινικάρχες… καθώς αναφέρει ότι οι μετοχές ή τα μερίδια εταιριών οποιασδήποτε μορφής που ζητούν άδεια ίδρυσης ιδιωτικής κλινικής, είναι υποχρεωτικά ονομαστικές στο σύνολό τους, γεγονός που δημιουργεί κωλύματα στα funds του εξωτερικού στα οποία οι μετοχές είναι ανώνυμες.
Για «τακτοποιήσεις και όχι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις» κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος θα τοποθετηθεί σήμερα και ως εισηγητής εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Φωτήλας μάλιστα κάνει λόγω για περίπου 30 κλινικές που φλερτάρουν με το «λουκέτο».