Iatropedia

Σωματείο Εργαζομένων Δρομοκαϊτειο: Η Οδύσσεια ενός αυτιστικού παιδιού συνεχίζεται…

Η κεντρική είσοδος του Ψυχιατρικού Νοσκομείου Αττικής "Δρομοκαϊτειο", Αθήνα, Τρίτη 12 Αυγούστου 2104. Η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα σε συνάντηση με τους εργαζόμενους στην ψυχική υγεία δήλωσε πως ο μετασχηματισμός των υφιστάμενων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2015 ενώ σημείωσε πως πρόκειται να αξιοποιηθεί πλήρως όλο το ανθρώπινο δυναμικό στην ψυχική υγεία, απορροφώντας όλες τις ειδικότητες και διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Όπως καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Εργαζομένων στο Δρομοκαϊτειο, οι υπεύθυνοι οικοτροφείου από την Κορινθία, παρέλαβαν σήμερα το παιδί με σοβαρή μορφή αυτισμού που παραμένει στο Δρομοκαϊτειο εδώ και 6 μήνες, και μισή ώρα το επέστρεψαν πίσω χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν... Με το θέμα είχε ασχοληθεί προ ημέρων και το Iatropedia.

Διαβάστε παρακάτω την πρωτοφανή καταγγελία:

Καταγγέλλουμε το υπουργείο Υγείας και τον Οικοτροφείο «Ευαγγελισμός» που βρίσκεται στον Άσσο Κορινθίας που σήμερα ήρθαν στο Δρομοκαϊτειο με συνεννόηση να παραλάβουν για φιλοξενία το αυτιστικό παιδί που είναι 6 μήνες στο Δρομοκαϊτειο καθηλωμένο στο κρεβάτι του..

Το παρέλαβαν στις 10.30 πμ με τα πράγματά του και την μητέρα του. Στις 11 πμ το επέστρεψαν με τις αποσκευές του και το παράτησαν έξω από το Τμήμα. Χωρίς καμία ειδοποίηση και έφυγαν ως κλέφτες. Το παράτησαν σαν να πρόκειται για τσουβάλι. Και όμως το οικοτροφείο αυτό χρηματοδοτείται από το Κράτος και είναι εξειδικευμένο για τέτοιες περιπτώσεις.

Δρομοκαΐτειο: Ένα αυτιστικό άτομο δεμένο στο κρεβάτι του επί μήνες κι άλλα παρόμοια…

Ντροπή!!! Κάνουν επιλογή Ασθενών!!! Περνάνε φέις κοντρόλ τους ασθενείς.
Προχωράμε σε νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου εάν δεν δοθεί η πρέπουσα λύση.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ