Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται και τυπικά πια όλες οι διαδικασίες στη Βουλή ώστε να μπορεί το νοσοκομείο να λάβει φορολογική ενημερότητα και να μπορέσει να πουληθεί. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές των εργαζομένων που παρέμεναν απλήρωτοι επί σειρά μηνών.
Το Ντυνάν παρότι παρουσιάζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα παραμένει ένα νοσοκομείο «φιλέτο» στο κέντρο της Αθήνας με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Γι αυτό άλλωστε έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του 14 όμιλοι, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες.
Μεταξύ αυτών ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας, μεγάλος όμιλος από τη Γερμανία, αλλά και Τουρκικός όμιλος.
Και εδώ είναι το ενδιαφέρον καθότι οι γείτονες Τούρκοι φαίνεται ότι έχουν το προβάδισμα στη διεκδίκηση του νοσοκομείου με βάση τα κριτήρια που απαιτούνται.
Το ζήτημα είναι πάντως ότι η γειτονική Τουρκία τα τελευταία χρόνια εμφανίζει τεράστια ανάπτυξη στον τομέα της Υγείας με συνεχείς επεκτάσεις σε διάφορες χώρες. Ενδεικτικό είναι ότι ήδη πολλές τουρκικές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει συνεργασίες ακόμη και με Έλληνες γιατρούς οι οποίοι πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις και επεμβάσεις για τη γειτονική χώρα. Οι Τούρκοι έχουν ανακαλύψει το μέγεθος της αξίας του ιατρικού τουρισμού και παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε ασθενείς από την Ευρώπη με συνεργασίες που έχουν κάνει.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διεκδίκηση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν το οποίο αν περάσει στα χέρια Τούρκων επιχειρηματιών ανοίγει για εκείνους ακόμη ένας δρόμος για την απόκτηση μεγαλύτερης «πίτας» στην αγορά Υγείας της περιοχής.
Άλλωστε προς το παρόν η Ελλάδα φαντάζει ακόμη αδύναμη να δραστηριοποιηθεί στον ιατρικό τουρισμό δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν στην Υγεία.
Η υπόθεση Ντυνάν πάντως δεν έχει κλείσει ακόμη καθώς οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη.
Δήμητρα Ευθυμιάδου