Iatropedia

«Στα κάγκελα» και οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή για το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο από το Υπουργείο Υγείας που συζητείται σήμερα στην Βουλή, για την Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση.

Πληθώρα αντιδράσεων έχει φέρει στον τομέα της υγείας το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, που αφορά την ψυχική υγεία και απεξάρτηση, με ομοσπονδίες και οργανώσεις να κινητοποιούνται μαζικά, ζητώντας την απόσυρσή του.

Όπως καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), το νομοσχέδιο «επιχειρεί μέσα από το παρόν νομοσχέδιο το κλείσιμο των Ειδικών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΨΝΑ και ΨΝΘ και παράλληλα εστιάζει στην κατάργηση αναγνωρισμένων φορέων στο χώρο της απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ, πολλοί από τους οποίους εντάσσονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας με σκοπό να τους εντάξει σε έναν οργανισμό που θα αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου».

«Συνεπώς, με αυτό το νομοσχέδιο το κράτος αποποιείται ουσιαστικά τις ευθύνες του απέναντι στα ελλείμματα που υπάρχουν στον ευαίσθητο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης και ανοίγει το δρόμο στους επιχειρηματικούς ομίλους για να θησαυρίσουν», τονίζει.

Οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 12 μ.μ. έξω από τη Βουλή και το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Τι απαιτεί η ΠΟΜΕΕΑ:

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI