Iatropedia

Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ σήμερα από τις 11 το πρωί

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού μόνο για λίγους μήνες.

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στην παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού του για 6 μήνες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ επισημαίνει πως στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που έχει τεθεί προς διαβούλευση προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού μόνο για έξι (6) μήνες. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας είχε ενημερώσει ότι θα υπάρξει παράταση για έναν χρόνο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι συμβάσεις θα λήξουν στις 30/6/2024 και όχι στις 31/12/2024. Το σωματείο τονίζει πως οι διασώστες ΕΚΑΒ που προσλήφθηκαν ως επικουρικοί καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που μαστίζουν το ΕΚΑΒ. Επιπλέον, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, διακομίζοντας χιλιάδες ασθενείς στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση τροποποίηση του νομοσχεδίου, ώστε να γίνει επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών διασωστών για ένα έτος. Ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος τον ερχόμενο Ιούνιο να μειωθούν κατά 700 οι διασώστες που εργάζονται στα ασθενοφόρα όλης της  χώρας!

Στη διάρκεια της σημερινής στάσης εργασίας, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσει  γενική συνέλευση, όπου θα λάβει απόφαση  για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Φωτογραφία: Eurokinissi