Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βήμα-βήμα οι υποδομές του ΕΣΥ βελτιώνονται»

  • Ρούλα Τσουλέα
Μητσοτάκης
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ανακαινισμένη Κλινική Χεριού-Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου.

Την ανακαινισμένη Κλινική Χεριού-Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου του Νοσοκομείου ΚΑΤ και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που βρίσκεται υπό ανακαίνιση επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι εδώ μιλάμε για μία κορυφαία, θα έλεγα, υποδομή ως προς τα χειρουργεία του χεριού. Νομίζω θα τη ζήλευε πολύ και ο ιδιωτικός τομέας και είναι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου Γιάννη Ηλιόπουλο και τον διευθυντή της κλινικής Μάνο Φανδρίδη, στις πλήρως αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της Κλινικής.

Η Κλινική αποτελεί την μοναδική οργανωμένη μονάδα του ΕΣΥ για το χέρι, το άνω άκρο και τη μικροχειρουργική. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το έργο και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Η Κλινική εφημερεύει 365 το χρόνο για επείγοντα περιστατικά, υποστηρίζοντας και άλλα νοσοκομεία. Από τους εξειδικευμένους γιατρούς της διενεργούνται σε ετήσια βάση 3.500 εγχειρήσεις. Αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 22% των 15.000 χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούνται συνολικά στο ΚΑΤ.

Και στην εκπαίδευση νέων ιατρών

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνολική βελτίωση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Εδώ βλέπουμε την πλήρη ανακαίνιση της κλινικής μικροχειρουργικής», είπε. «Πριν από λίγο είδαμε την πλήρη ανακαίνιση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών. Είναι κάτι το οποίο δεν θα το δουν οι ασθενείς από τη μία στιγμή στην άλλη, όμως βήμα-βήμα οι υποδομές πια του Εθνικού Συστήματος Υγείας βελτιώνονται».

Επιπλέον, εξήρε  τον ρόλο της Κλινικής στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών καθώς και στην εκπαίδευση των νέων ιατρών. «Χαιρόμαστε πολύ ειδικά όταν υποστηρίζουμε και την καινοτομία και την εκπαίδευση, βέβαια, και των νέων γιατρών μας. Γιατί και αυτό έχει μεγάλη σημασία: το πώς το ΕΣΥ θα είναι ελκυστικό και για νέους γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν να μάθουν δίπλα στους παλαιότερους και εμπειρότερους», τόνισε.

«Ενσωματώνουμε αυτή την στιγμή όλες τις εξελίξεις της μικροχειρουργικής. Το ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ αυτό έχει την υποχρέωση να κάνει: να ενσωματώνει όλες τις εξελίξεις στην επιστήμη, γιατί αυτό έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή», υπογράμμισε από την πλευρά του ο διευθυντής της Κλινικής Μάνος Φανδρίδης.

Μητσοτάκης

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Κατά την επίσκεψή του στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον κ. Ηλιόπουλο και τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη για τις εργασίες ανακαίνισης.

Οι εργασίες έχουν προϋπολογισμό 6,1 εκατομμυρίων ευρώ και βρίσκονται σε εξέλιξη στο νοσοκομείο. Χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρείας παρέμβασης για την αναβάθμιση των δομών υγείας που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi