Iatropedia

Στον «πάγο» ο Ευαγγελισμός! Πόσες νοσηλεύτριες αντιστοιχούν σε 70 ασθενείς;

Μετά την άγρια περικοπή μισθών, υπερωριών και εφημεριών τώρα οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού έχουν να αντιμετωπίσουν για τις νέες ελλείψεις προσωπικού που αυξάνονται μέρα με τη μέρα λόγω συνεχών αποχωρήσεων. Πόσοι νοσηλευτές αντιστοιχούν σήμερα σε 70 ασθενείς;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι μένουν καθημερινά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό. Το νοσοκομείο αντί να ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό λόγω της αύξησης στην κίνηση των ασθενών κατά τουλάχιστον 30% λόγω κρίσης, δέχεται απλές προσωρινές ενισχύσεις επικουρικών εργαζομένων. Εργαζόμενοι που μόλις λήξει η θητεία τους σε έναν χρόνο θα αποχωρήσουν αφήνοντας το νοσοκομείο και πάλι στον «αέρα».

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων ότι απουσιάζουν τουλάχιστον 1500 άτομα χωρίς να υπολογίσει κανείς τη συνεχή αύξηση της κίνησης των ασθενών.

Γι αυτό άλλωστε από τις 50 κλίνες Της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και τη ΜΑΦ λειτουργούν οι 40.

Από τους 24 νοσηλευτές στην Ανάνηψη Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών (ΑΚΑ) έμειναν μόνο 14.

Οι τραυματιοφορείς από 120 που θα έπρεπε κατ΄ελάχιστον να είναι, απέμειναν 67.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων σε χειρουργεία, ορόφους, εξωτερικά ιατρεία, άλλες μονάδες: κάθε νοσηλεύτρια οφείλει να περιθάλψει από 40 έως 70 ασθενείς στη βάρδια με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι: «Πάνω από 150 οργανικές θέσεις μονίμων και πάνω από 50 ειδικευόμενων γιατρών είναι κενές».

Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο ενώ την Πέμπτη 14 Μαρτίου θα κάνουν στάση εργασίας 8-11 πμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζουν οι διοικητές των νοσοκομείων! Έρχεται προκήρυξη θέσεων

Σύγχρονο ανέκδοτο: ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί φαρμάκων στα νοσοκομεία! Πόσα φάρμακα έφθασαν στο ΕΣΥ;

Γιατροί: πληρώστε μας γιατί κλείνουμε! Δραματική έκκληση για αποπληρωμή

Τρόικα προς Λυκουρέντζο:»Ανοίξτε την αγορά στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα»! Όλο το παρασκήνιο

Πόσα φάρμακα αποσύρθηκαν ήδη από την ελληνική αγορά;