Τα γαλακτοκομικά στο… μικροσκόπιο
Δρουν κατά των φλεγμονών
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που τα κατατάσσει σε νούμερο ένα όπλο κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Μειώνουν το διαβήτη
Τυριά και γαλακτοκομικά που έχουν υποστεί ζύμωση, μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη
Σύμφωνα με μελέτες τα γαλακτοκομικά που έχουν υποστεί ζύμωση όπως τα τυριά , το γιαούρτι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη
Προστατεύουν τα δόντια
Η κατανάλωση τυριού καταπολεμά τα οξέα και τα βακτήρια του στόματος.
Κατά της αϋπνίας
Χάρη στην πρωτεΐνη που περιέχουν βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου. Στην περίπτωση που τρώτε ένα γιαουρτάκι πριν από τον ύπνο αποφεύγετε το αίσθημα καούρας στο στομάχι αφού είναι πιο εύπεπτα.
Πλούσια σε ασβέστιο
Περιέχουν ασβέστιο το οποίο χτίζει γερά κόκαλα.
Χορταίνουν
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δίνουν το αίσθημα του κορεσμού και έτσι δεν πεινάτε όλη την ώρα.
Πλούσια σε πρωτεΐνη
Η κατανάλωση τους προσφέρει την πολύτιμη πρωτεΐνη στον οργανισμό συστατικό απαραίτητο για την αναζωογόνηση των κυττάρων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: