Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η καθημερινή κατανάλωση 3-4 μερίδων από φρούτα ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα είναι η καλύτερη λύση για υγεία, ευεξία και καλή σιλουέτα…
Ακτινίδιο
Έχει βιταμίνες Α και C ενώ περιέχουν επίσης σίδηρο, ασβέστιο και νάτριο. Η αξία ανά 100 γραμμάρια φρούτου είναι 68 θερμίδες
Αχλάδι
Έχει βιταμίνη C και περιέχει επίσης σίδηρο, ασβέστιο και νάτριο. Η θερμιδική του αξία ανά 100 γραμμάρια φρούτου είναι στις 58 θερμίδες.
Βερίκοκο
Έχει βιταμίνες Α και C ενώ περιέχουν επίσης σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και νάτριο. Η θερμιδική του αξία ανά 100 γραμμάρια φρούτου είναι στις 48 θερμίδες.
Καρπούζι
Έχει βιταμίνες Α και C ενώ περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και νάτριο. Η θερμιδική αξία ανά 100 γραμμάρια φρούτου είναι στις 30 θερμίδες.
Κεράσι
Έχει βιταμίνες Α, Β και C ενώ περιέχει επίσης κάλιο, Αασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό. Η θερμιδική αξία ανά 100 γραμμάρια φρούτου είναι 33 θερμίδες.
Πεπόνι
Έχει βιταμίνες Α, Β και C ενώ περιέχει επίσης σίδηρο, ασβέστιο και νάτριο. Η θερμιδική αξία ανά 100 γραμμάρια φρούτου είναι 34 θερμίδες.
Σταφύλι
Έχει βιταμίνες Α, Β, C και Ε ενώ περιέχει επίσης κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρος, μαγνήσιο, νάτριο, ελαγικό οξύ και βόριο. Η θερμιδική αξία ανά 100 γραμμάρια φρούτου είναι 69 θερμίδες.
Φράουλα
Έχει βιταμίνη C σε ποσοστό 98% ενώ περιέχει επίσης σίδηρο, ασβέστιο και νάτριο. Η θερμιδική αξία ανά 100 γραμμάρια φρούτου είναι στις 32 θερμίδες.
https://www.iatropedia.gr/articles/read/12421