Θεαγένειο Θεσσαλονίκης: Απολύθηκε ο ογκολόγος που κατηγορείται από καρκινοπαθείς για απάτες και «φακελάκια»

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεαγένειο
Εκτός υπηρεσίας τέθηκε γιατρός από το "Θεαγένειο" Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για εξαπάτηση καρκινοπαθών, απάτες και "φακελάκια", τα οποία έπαιρνε για δήθεν πειραματικές θεραπείες.

Απολύθηκε από το Δημόσιο ογκολόγος στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τον οποίο ογκολογικοί ασθενείς κατήγγειλαν για απάτη και χρηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από ασθενείς για αντικαρκινικά φάρμακα που χορηγούνται δωρεάν, ενώ, φέρεται να υποσχόταν – με το αζημίωτο – ότι είναι σε θέση να τους τοποθετήσει σε λίστες προγραμμάτων για κλινικές μελέτες, δίνοντάς τους ελπίδες ίασης.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου είχαν απευθυνθεί με μηνύσεις ασθενείς του. Η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Απέσπασε από ασθενείς πάνω από 130 χιλιάδες ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, για 29 περιπτώσεις ασθενών στο Θεαγένειο ο κατηγορούμενος γιατρός φέρεται να είχε αποσπάσει πάνω από 130.000 ευρώ. Όπως αναφέρε πρόσφατο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από έναν ασθενή και μόνο ασθενή είχε πάρει 45.000 ευρώ.

Ο γιατρός του νοσοκομείου απευθυνόταν συνήθως σε ασθενείς, που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και δεν είχαν ελπίδες, για να ζήσουν. Υποσχόταν «θαύματα» με δήθεν «πειραματικές θεραπείες», οι οποίες στην πραγματικότητα δεν βοηθούσαν.

Ο γιατρός στο Θεαγένειο έπαιρνε χρήματα για φάρμακα που δεν ήταν λειτουργικά, ενώ φέρεται να έπαιρνε και «φακελάκια», για να παρακάμψει σειρά στα χειρουργεία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός καρκινοπαθούς, που έδωσε 45.000 ευρώ, προκειμένου να του φέρουν ένα φάρμακο από τις ΗΠΑ με την πρόφαση ότι θα τον βοηθούσε με τη νόσο.