Iatropedia

Θεμιστοκλέους: Δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Δράμας

Με νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες θα αντιμετωπιστεί το θέμα των ελλείψεων προσωπικού, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας το πρωί της Τετάρτης (15/05), ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε την Παθολογική κλινική και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ συζήτησε με τους γιατρούς κυρίως για τα προβλήματα που υπάρχουν με την έλλειψη προσωπικού και την ανάγκη κάλυψης των οργανικών θέσεων.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα άριστη λειτουργία του νοσοκομείου Δράμας. σημειώνοντας ότι «με τις προσπάθειες των τελευταίων ετών πετύχαμε σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών του αλλά και των οικονομικών στοιχείων, οπότε κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν. Μιλήσαμε με τους γιατρούς της Παθολογικής και τους γιατρούς της ΜΕΘ και είμαστε αισιόδοξοι ότι με τα νέα μέτρα που θα φέρουμε το επόμενο διάστημα, αρκετά θα αφορούν την Δράμα και τις άγονες περιοχές».

Επίσης, συναντήθηκε με τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, με τον πρόεδρο και εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, τους νοσηλευτές καθώς και με μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δεσμεύτηκε για τη δρομολόγηση της επίλυσης των προβλημάτων στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες στη Βουλή.

Διευκρίνισε δε πως τα νέα μέτρα εκτός των άλλων, θα περιλαμβάνουν οικονομικά κίνητρα που θα δοθούν προς τους γιατρούς για την κάλυψη των κενών θέσεων, ενώ συμπλήρωσε πως βρίσκεται σε επικοινωνία και με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε, επίσης, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους βουλευτές Γιάννη Πασχαλίδη και Δημήτρη Κυριαζίδη, τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη και τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Μετά τη Δράμα, ο κ. Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου, όπως επίσης και το περιφερειακό ιατρείο Δοξάτου.