Θεμιστοκλέους: Δημιουργούνται ογκολογικά συμβούλια στα νοσοκομεία

  • Iatropedia newsroom
Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε τη δημιουργία ογκολογικών συμβουλίων στα νοσοκομεία
Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία μηχανισμού για την πρώτη καθοδήγηση του ασθενή στο σύστημα υγείας, ώστε να παρέχεται ολιστική φροντίδα στον ογκολογικό ασθενή

Η διαχείριση του ογκολογικού ασθενή αποτελεί βασική προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας, το οποίο προχωράει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει μέτρα από το στάδιο της διάγνωσης μέχρι την αντιμετώπιση.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προαναγγέλλοντας μάλιστα σημαντικές αλλαγές.

Ο υφυπουργός Υγείας, στη μέσω σύνδεσης παρέμβασή του, ανακοίνωσε τη δημιουργία μηχανισμού για την πρώτη καθοδήγηση του ασθενή στο σύστημα υγείας, ώστε να παρέχεται ολιστική φροντίδα στον ογκολογικό ασθενή.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους επιβιώσαντες από καρκίνο «που αυξάνονται και πρέπει να τους βοηθήσουμε», σημειώνοντας ότι τα πρώτα βήματα γίνονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ογκολογικών συμβουλίων στα νοσοκομεία, όπου οργανωμένα θα καλύπτεται μεγαλύτερος αριθμός ογκολογικών ασθενών με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ανακαίνιση των νοσοκομείων που βρίσκεται σε εξέλιξη και την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών θα δώσουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς, όπως τόνισε.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγαπηδάκη: Η Ελλάδα μπορεί να είχε μείνει πίσω στην πρόληψη του καρκίνου, όμως σήμερα τρέχει

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Έχασε τη μάχη ο 61χρονος που κατέρρευσε στο προαύλιο και κάλεσαν ασθενοφόρο

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Για πρώτη φορά ειδική επέμβαση σε άτομο με αυτισμό