Iatropedia

Θεμιστοκλέους για το Ογκολογικό στη Λαμία: Δεν τίθεται σε καμία περίπτωση ανταγωνισμός μεταξύ περιοχών

«Θα αποκτήσει και η Λαμία (η Λάρισα τα έχει ήδη) γραμμικό επιταχυντή και θα δημιουργηθεί τμήμα ακτινοθεραπείας»

Από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη δημιουργία Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στη Λαμία και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στη Λάρισα.

«Στη Λάρισα ήδη λειτουργεί ένα πολύ μεγάλο Ογκολογικό Κέντρο, που περιλαμβάνει και Ογκολογική Κλινική και Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα, υπάρχει μηχάνημα PET/CT, που τοποθετήθηκε πριν δύο χρόνια, υπάρχει γ-κάμερα, υπάρχει γραμμικός επιταχυντής, υπάρχουν και οι διαδικασίες για να αγοραστεί νέος εξοπλισμός», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, έχοντας δίπλα του τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, που ήταν ένας εκ των αντιδρώντων.

«Θα αποκτήσει και η Λαμία (η Λάρισα τα έχει ήδη) γραμμικό επιταχυντή και θα δημιουργηθεί τμήμα ακτινοθεραπείας. Ακόμη και όταν ολοκληρωθεί αυτό στη Λαμία, σε αυτό της Λάρισας υπηρετούν αυτή τη στιγμή περισσότεροι γιατροί από όσους υπηρετούν στη Λαμία, άρα το μεγάλο Ογκολογικό Κέντρο είναι στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας».

Η δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στη Λαμία, όπως είπε, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας η χώρα να φτάσει σε μηχανήματα ακτινοθεραπείας τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και στο προσεχές μέλλον θα ανακοινωθούν κι άλλα νοσοκομεία όπου θα δημιουργηθούν αντίστοιχα τμήματα.

«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον κ. Κουρέτα. Έχει χρηματοδοτηθεί από Περιφερειακά Προγράμματα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και θα χρηματοδοτηθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», ανέφερε και κατέληξε: «Αυτή τη στιγμή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έχει τους περισσότερους γιατρούς από την ίδρυσή του […] και υπηρετεί το περισσότερο προσωπικό από την ίδρυσή του, καθώς έχει και τον καλύτερο εξοπλισμό που υπήρξε ποτέ. Δεν τίθεται σε καμία περίπτωση ανταγωνισμός μεταξύ των περιοχών».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ανέφερε: «Έχουμε ήδη συζητήσει και το επόμενο διάστημα θα εξειδικεύσουμε τη δημιουργία μιας μονάδας η οποία θα είναι στις μονάδες που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που είναι Πνευμονολογική, Χειρουργική, Ογκολογική, Αιματολογική. Αυτό θα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά, το είχαμε προγραμματίσει και θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα, άρα αυτό το οποίο εμείς προγραμματίζουμε να κάνουμε στη Θεσσαλία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που προγραμματίζει η Λαμία. Εμείς θα συμπληρώσουμε αυτό που λείπει. Είμαστε σε πλήρη συνεργασία την κυβέρνηση και θα το ανακοίνωσε πολύ σύντομα».