Iatropedia

«Θερίζει» η γρίπη – Στους 40 οι νεκροί

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από επιπλοκές της γρίπης με 40 συνανθρώπους μας να έχουν χάσει μέχρι σήμερα το πρωί την μάχη και 37 να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στις ΜΕΘ της χώρας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Άμεσα πρέπει να δει το θέμα των υποστελεχομένων Μονάδων Εντατικής των δημόσιων νοσοκομείων η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς ο φετινός χειμώνας δείχνει ακόμα τα δόντια του την ώρα που ο μεταλλαγμένος νέος ιός της γρίπης Η3Ν2 αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Περισσότερο κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα και τα άτομα μέσης ηλικίας που υποφέρουν επίσης από κάποιο χρόνο νόσημα το οποίο επιβραδύνει το ανοσοποιητικό τους.

Ένα μικρό προβάδισμα στην εμφάνιση επιπλοκών έχουν όπως συνήθως οι άνδρες ενώ όπως όλα δείχνουν οι περισσότεροι που καταλήγουν και φέτος δεν είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει συχνό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή κλειστών χώρων και ατόμων που βήχουν και φτερνίζονται ελεύθερα, αλλά και άμεση ιατρική βοήθεια εφόσον παρουσιάσουμε τα πρώτα συμπτώματα.μ

Τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα που ασθενούν πρέπει να λαμβάνουν από το πρώτο 24ωρο αντιική θεραπεία. Μέχρι και τον Μάρτιο πάντως συστήνεται και ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως να προφυλαχθείτε από τη γρίπη! Όλα τα μέτρα

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη γρίπη;