Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, δεν θα συμμετάσχει στη G20

  • Ρούλα Τσουλέα
πρωθυπουργός
Στην σύνοδο κορυφής της G20 θα διεξαχθούν ζωτικής σημασίας συζητήσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τη συμμετοχή του στην σύνοδο κορυφής των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G20) αναγκάστηκε να ακυρώσει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο κ. Σάντσεθ υποβλήθηκε υποχρεωτικώς σε έλεγχο  για COVID-19, πριν από το ταξίδι του στο Νέο Δελχί όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε βρεθεί και κατά το παρελθόν θετικός στον κορωνοϊό, έχει καλή διάθεση και θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατοικία του, ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση.

Η Ισπανία θα εκπροσωπηθεί στη G20 από τον υπουργό Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες και από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο.

Στις 20 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη συμπεριλαμβάνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023 θα διεξαχθούν ζωτικής σημασίας συζητήσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι συζητήσεις διενεργούνται εν’ όψει της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που θα αρχίσει τον Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ