Τι απάντησε ο Στ. Κυμπουρόπουλος στον Πολάκη
«Εγώ αυτό το βλέπω ως μια άποψη ενός πολίτη, ναι μπορεί να κατέχει ένα υπουργικό αξίωμα, αλλά από εκεί και πέρα είναι άποψη ενός πολίτη», τόνισε αρχικά ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, αναφερόμενος στα όσα έγραψε σε βάρος του ο Παύλος Πολάκης.
Διαβάστε επίσης: Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Τι είναι η ασθένεια που έχει – Τι συμπτώματα και δυσκολίες του προκαλεί
«Υπάρχουν και πολλές άλλες απόψεις, πολλών άλλων πολιτών οι οποίοι κατανοούν ότι ένας άνθρωπος με αναπηρία για να καταφέρει να φτάσει εδώ πέρα (…) για να φτάσει και να κρατήσει μια θέση τέτοια πρέπει να ακολουθήσει μια νόμιμη νομοθετική κατάσταση», πρόσθεσε ο υποψήφιος, με τη ΝΔ, ευρωβουλευτής.
Δεν έκρυψε ότι λυπάται για την ανάρτηση που έκανε ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Γιατί δικαίωμα είναι να μπορώ να φεύγω, να κινούμαι και να βρίσκομαι στο χώρο που θέλω όποτε θέλω. Αυτό είναι ντροπή, όχι προς το πρόσωπό μου, δείχνουν ότι δεν αναγνωρίζεται το πανανθρώπινο δικαίωμα του να κάνω τα θέλω μου όπως τα θέλω… Εγώ είχα την ιδιαίτερη χαρά να το έχω, πρέπει όμως να μιλάμε για όλους και αυτό αναζητώ εγώ», σημείωσε.
Διαβάστε επίσης: Σάλος από την επίθεση Πολάκη σε Κυμπουρόπουλο
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος πρόσθεσε ότι είναι κρίμα που ο Παύλος Πολάκης δεν αντιλαμβάνεται «τη μεγάλη εικόνα. Είναι μικρότητα να ανεβεί το ΦΕΚ. Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα. Αυτά χρειάζονται κόπο».
Διαβάστε επίσης: ΕΣΑμεΑ: Οι δηλώσεις Πολάκη συνιστούν ρατσιστικό λόγο σε βάρος των ατόμων με αναπηρία
«Η προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει», συνέχισε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, λέγοντας πως «όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή η προσβασιμότητα των κτηρίων ήταν ένα 15%, έτρεχα σε τεχνικές υπηρεσίες, στον πρόεδρο της σχολής για να μπορέσω να κάνω πιο προσβάσιμη τη σχολή. Όταν έφυγα από τη σχολή, η σχολή είχε γίνει με δικιά μου παρέμβαση ένα 85% προσβάσιμη. Αυτό θέλει κόπο, χρόνο και ξόδεμα του δικού μου ελεύθερου χρόνου για να κάνω κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λέω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία».