Τα περισσεύματα φαγητού μπορούν να διατηρούνται για τρεις έως τέσσερις ημέρες στο ψυγείο. Μετά από αυτό διάστημα αυξάνεται ο κίνδυνος τροφικών δηλητηριάσεων. Στην περίπτωση που δεν τα καταναλώσετε θα πρέπει να τα παγώσετε αμέσως.
Η τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από επιβλαβείς οργανισμούς, όπως βακτήρια σε μολυσμένα τρόφιμα. Επειδή τα βακτήρια συνήθως δεν αλλάζουν τη γεύση, τη μυρωδιά ή την εμφάνιση των τροφίμων, δεν μπορείτε να πείτε εάν ένα τρόφιμο είναι επικίνδυνο να φάει. Έτσι, αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια ενός τροφίμου, είναι καλύτερο να μην το χρησιμοποιήσετε.
Για την ασφάλεια των τροφίμων, μην αφήνετε εκτός ψυγείου ευπαθή τρόφιμα, όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά .
Ζυμαρικά τρόφιμα, όπως σαλάτες ή σάντουιτς, επίσης, θα πρέπει να τρώγονται ή να τοποθετούνται αμέσως στο ψυγείο.
Τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης είναι:
Διάρροια
Ναυτία
Ο κοιλιακός πόνος
Εμετός (μερικές φορές)
Αφυδάτωση (μερικές φορές)
Ζάλη ή λιποθυμία, ειδικά κατά την παραμονή
Μια ταχυκαρδία
πηγή mayo clinic
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: