Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται η κοιλιοκάκη

  • Iatropedia
Πλέον ο όρος τρόφιμα ελεύθερα χωρίς γλουτένη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από κοιλιοκάκη Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την διάρκεια της οποίας το πεπτικό σύστημα αντιδρά όταν καταναλώνονται συγκεκριμένα τρόφιμα.

Υπολογίζεται ότι το 1% του πληθυσμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ υποφέρει από τα συμπτώματα του προβλήματος αυτού.

Σε αυτή τη φάση η μόνη δυνατή λύση στην περίπτωση της κοιλιοκάκης είναι μια δίαιτα ελεύθερη γλουτένης. Αμέσως μετά οι πάσχοντες βλέπουν σημαντική ανακούφιση των συμπτωμάτων τους.

Να διευκρινισθεί ότι άλλη πάθηση είναι οι αλλεργίες σε τρόφιμα ή φάρμακα που τότε πλήττεται το ανοσοποιητικό σύστημα και άλλο οι Δυσανεξίες που πλήττεται το πεπτικό σύστημα.

Τότε το πεπτικό σύστημα δεν είναι σε θέση να αφομοιώσει τη λακτόζη που βρίσκεται στο γάλα και σε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όταν οι άνθρωποι που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη καταναλώνουν γάλα ή προϊόντα που περιέχουν αυτό, μπορεί να έχουν

φούσκωμα, ναυτία, διάρροια και κράμπες στην κοιλιά.

Για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση αυτή μην καταναλώνετε γάλα ενώ τα προϊόντα με βάση το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, είναι συνήθως ανεκτά.

Για να μην υποφέρετε

Επιλέξτε γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη

πηγή mayo clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού:Τι είναι και πως μπορούμε να προφυλαχτούμε

Όταν το στομάχι ενοχλεί από καιρό σε καιρό!