«Η Υγεία θεωρώ ότι είναι ένα φυσικό δικαίωμα που μπορεί να αναγνωριστεί καθολικά από μια οργανωμένη πολιτεία απέναντι στον πολίτη» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι «είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να προσεγγίσουμε τα επιτελικά προβλήματα που παρατηρούνται για να μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι διαβουλευόμαστε αποτελεσματικά και ότι καταλήγουμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Το δια ταύτα σε ένα τέτοιο Αναπτυξιακό Συνέδριο δημιουργεί προϋποθέσεις δεσμεύσεων σε όλους τους θεσμικούς φορείς».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολιάζοντας την άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τη μεταφορά της αρμοδιότητας εποπτείας και διοίκησης των δομών υγείας στις Περιφέρειες , είπε ότι «δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ότι θα περιμένουμε να δημιουργηθούν συνθήκες ωριμότητας για να μπορέσει ένας άλλος θεσμός με καθολική αποδοχή να αναλάβει τις ευθύνες αυτές. Εάν η αρμοδιότητα και ευθύνη της οργάνωσης, της εποπτείας και της διοίκησης των δομών υγείας ήταν στην περιφερειακή αρχή η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική».
Το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να είναι ένα αυστηρά επιτελικό υπουργείο που θα ασχολείται με τις πολιτικές υγείας σε όλες τις εκφάνσεις, δήλωσε επίσης ο κ. Τατούλης!
Και αναφέρθηκε στο διαχωρισμό δημόσιας υγείας από την ιδιωτική:
«Σε ποια χώρα γίνεται κάτι τέτοιο; Όλοι οι τομείς έχουν κυρίως ως ευθύνη να παρέχουν ανεμπόδιστα τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας και το σύστημα να είναι ελεύθερο, χωρίς σε καμία περίπτωση να αντιβαίνουν την αρχή της χρηστής διοίκησης και λειτουργίας».
«Εντελώς απαράδεκτα ο τέως υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος αφαίρεσε εν μία νυκτί μετά τα μεσάνυχτα με κωδικούς αριθμούς τον τρίτο πυλώνα του Καλλικρατικού νόμου, της εποπτείας και της διοίκησης των μονάδων υγείας στην περιφερειακή αρχή. Στο παρελθόν άλλωστε δε λύθηκαν τα προβλήματα με την κεντρική διοίκησή τους» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.