Το ποπκόρν, το οποίο συνήθως πωλείται σε συσκευασία για άμεση παρασκευή του στον φούρνο μικροκυμάτων, ή το ποπκόρν που πωλείται στους κινηματογράφους, είναι πιθανό να κρύβουν ορισμένους τέτοιους κινδύνους.
Δείτε πέντε λόγους για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να τρώτε ποπκόρν από συσκευασία για φούρνο μικροκυμάτων.
Δεν είναι από βιολογικής καλλιέργειας καλαμπόκι
Τις περισσότερες φορές είναι γεμάτα με τοξίνες, επικίνδυνα χημικά ή φυτοφάρμακα. Όλα τα χημικά, τα οποία εφαρμόζονται στην καλλιέργειά του έχουν συνδεθεί με σοβαρές ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, η νόσος των πνευμόνων και η νεφρική ανεπάρκεια.
Η συσκευασία είναι επίσης επιβλαβής
Η σακούλα στην οποία το ποπκόρν είναι συσκευασμένο έχει αποδειχτεί ότι περιέχει υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA). Σύμφωνα με μια μελέτη από το UCLA αυτό οξύ μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες του ήπατος και μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Περιέχει φυτικά έλαια
Τα φυτικά έλαια από μόνα τους δεν είναι επικίνδυνα, αλλά όταν εκτίθενται σε υψηλή θερμότητα, οξειδώνονται και δημιουργούν ελεύθερες ρίζες. Όπως όλοι γνωρίζουμε αυτές οι ελεύθερες ρίζες οδηγούν/προκαλούν την εμφάνιση πολλών ασθενειών και συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση του οργανισμού.
Ούτε καν το βούτυρο είναι ασφαλές
Το αρωματισμένο βούτυρο στα ποπκόρν μικροκυμάτων δεν είναι τόσο ασφαλή, όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Περιέχει διακετύλιο, το οποίο θεωρείται πολύ τοξική χημική ουσία, που προκαλεί βλάβες στους πνεύμονες των εργαζομένων στα εργοστάσια, όπου αυτό το είδος του ποπκόρν παράγεται.
Το μεγαλύτερο μέρος του ποπκόρν σε σακούλες για μικροκύματα είναι Γενετικά Ττροποποημένο
Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ έδειξε ότι περισσότερο από 85% του συνόλου των ποπκόρν στην αγορά είναι γενετικώς τροποποιημένα σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξής τους ή έχουν υποστεί επεξεργασία με μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών, συνηθέστερα τοξίνες.
http://livingtraditionally.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρός κίνδυνος για τα μικρά παιδιά οι ταμπλέτες για το πλυντήριο