Τι να »ταΐσω» το δέρμα μου;
Έρευνες έχουν τεκμηριώσει ότι τρώγοντας τις σωστές τροφές είναι δυνατόν να καθυστερήσετε τα σημάδια του χρόνου.
Αμύγδαλα
Πολύτιμη πηγή αντιοξειδωτικών είναι τα αμύγδαλα τα οποία εκτός των άλλων περιέχουν κάλιο, ασβέστιο,σίδηρο και βιταμίνη Ε, συστατικά που έχουν την ιδιότητα να αναπλάθουν τα κύτταρα.
Πρωτεϊνες
Βάλτε στο πιάτο σας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες αν θέλετε να αποκτήσετε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα.
Στην περίπτωση που δεν είστε οπαδός του κρέατος φάτε κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
Στο κατάλογο των τροφίμων που περιέχουν πρωτεΐνη εντάσσονται και ορισμένοι ξηροί καρποί όπως είναι:
τα φιστίκια, τα κάσιους, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και άλλα.
Φρούτα
Ελιξήριο νεότητας αποτελούν τα φρούτα και τα λαχανικά. Ιδιαίτερα τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, τα λεμόνια, τα καρότα που περιέχουν βιταμίνη C και Ε συμβάλλουν στην ανάπλαση του κολλαγόνου του δέρματος.
Γαλακτοκομικά
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά διατηρούν όμορφη την επιδερμίδα και λαμπερά τα μαλλιά.
πηγή http://www.webmd.com