Συγκεκριμένα, σχεδόν το 82% εκ των 1.030 ασθενών με καρκίνο, ή καρδιά, που συμμετείχαν στο ερωτηματολόγιο του υπουργείου δήλωσε, ότι συνέχισαν την εργασία τους από το νοσοκομείο, όπως για παράδειγμα να συντάσσουν εκθέσεις και παρουσιάσεις που αφορούν την δουλειά τους στο γραφείο και να κάνουν γενικότερες προετοιμασίες για την επιστροφή τους σε αυτό!
Τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης μεγάλης κλίμακας έρευνας του υπουργείου επάνω στο εν λόγω ζήτημα, που δεν έχει δημοσιοποιηθεί, υποδεικνύουν ότι είναι δύσκολο για πολλούς ασθενείς να επικεντρωθούν στην θεραπεία.
Αν και η κυβέρνηση προωθεί την ανάγκη εξισορρόπησης της εργασίας και της θεραπείας, όπως μέσω της τηλεργασίας, ορισμένοι ειδικοί απευθύνουν έκκληση για την δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος.
«Νομίζω ότι η έρευνα αντικατοπτρίζει σωστά την πραγματικότητα», δήλωσε η Naomi Sakurai, επικεφαλής του Προγράμματος Επιζώντων από τον Καρκίνο, ενός οργανισμού που υποστηρίζει τους εργαζόμενους που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο.
«Οι ασθενείς μπορεί να πιστεύουν ότι προκαλούν προβλήματα στην δουλειά τους, επειδή πρέπει να λείψουν από αυτήν και να νοσηλευτούν, και γι’ αυτό πιστεύουν ότι οφείλουν να εργάζονται ακόμη και όσο βρίσκονται στο νοσοκομείο. Πρέπει, όμως, να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην θεραπεία τους», δήλωσε η Sakurai.
Η έρευνα του υπουργείου αφορούσε άτομα ηλικίας 20 έως 64 ετών που νοσηλεύθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια με προβλήματα καρκίνου, ή καρδιάς και πραγματοποιήθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους σε 25 μεγάλα νοσοκομεία.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 91,1% των ασθενών αυτών χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο (smartphone) για να κάνουν την δουλειά τους από τους κοινόχρηστους χώρους στα νοσοκομεία, ή από τα δωμάτιά τους εκεί.
Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia.gr με πληροφορίες από το https://japantoday.com