Τομέας Υγείας ΠΑΣΟΚ: Ο μόνος δρόμος είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

  • Γιάννα Σουλάκη
Κατά του νομοσχεδίου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση τάσσεται ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

«Η απόσυρση του Ν/Σ για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση είναι ο μόνος δρόμος», αναφέρει ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, δια ανακοίνωσης την οποία υπογράφει ο βουλευτής Ιωαννίνων, Ιωάννης Τσίμαρης.

Όπως αναφέρεται, το νομοσχέδιο κατατέθηκε για διαβούλευση «εν μέσω θέρους», ενώ πρόκειται για ένα πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την κατ’ ευφημισμό “ολοκλήρωση” της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

«Ένα νομοσχέδιο που προέκυψε χωρίς να προηγηθεί κανένας ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας», επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Το προηγούμενο διάστημα με τις συστηματικές διαρροές προσχεδίων του Ν/Σ, όλοι οι εμπλεκόμενοι κοινωνικοί, συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς δήλωσαν με κάθε τρόπο την απόλυτη αντίθεσή τους. Επιπλέον πλήθος αντιδράσεων για την αποτελεσματικότητά του κατατέθηκαν και κατά την διάρκεια της διαβούλευσης. Αν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να διαρρέουν προσχέδια νόμου, προκαλούσαν έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, σίγουρα δεν θα είχαμε ως αποτέλεσμα το τερατούργημα – νομοθέτημα.

Ο μόνος δρόμος για την διασφάλιση της απεξάρτησης και της ψυχικής υγείας ως κοινωνικού δικαιώματος, με κυρίαρχο τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρας τους είναι η άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου και η έναρξη ουσιαστικού διαλόγου», καταλήγει ο κ. Τσίμαρης.