Τοποθέτηση ιατρού-οπλίτη θητείας στο Καστελόριζο

  • Ρούλα Τσουλέα
οπλίτης
Θα καλύψει κενή ιατρική θέση στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του ακριτικού νησιού.

Ένας οπλίτης θητείας με πτυχίο Ιατρικής τοποθετείται στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καστελορίζου για την κάλυψη κενής ιατρικής θέσης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την σχετική απόφαση συνυπογράφουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν, το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης του οπλίτη θα αναγνωριστεί ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου.

Από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του στο Ιατρείο, ο οπλίτης δικαιούται τις οριζόμενες από το υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου. Δικαιούται επίσης την αποζημίωση για τις εφημερίες που θα κάνει. Θα λαμβάνει, τέλος, και την προβλεπόμενη αμοιβή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στους ακρίτες μας, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών και την ισότιμη πρόσβασή τους στο ύψιστο αγαθό της υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε σχετικά ο κ. Γ. Κεφαλογιάννης.

Φωτογραφία: Eurokinissi