Τραυματίας μεταφέρθηκε σε καρότσα αγροτικού στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς – Τι αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης

  • Ελισάβετ Σταύρου
Γεωργιάδης
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το σύστημα υγείας αντέδρασε «ακαριαία» στον τραυματισμό του συμπολίτη μας στη Ζαγορά Πηλίου.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και χρειαζόταν άμεση διακομιδή στο νοσοκομείο Βόλου και ελλείψει ασθενοφόρων, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς Πηλίου σε καρότσα αγροτικού οχήματος. Το περιστατικό σχολίασε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Τσαπράζη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Μανγησίας ΚΚΕ, στην περιοχή υπάρχουν 2 ασθενοφόρα, όπου το ένα βρισκόταν για εργασίες συντήρησης, ενώ το νεότερο ασθενοφόρο της περιοχής εκτελούσε άλλη διακομιδή.

Έτσι, από το σημείο του τραυματισμού προς το Κέντρο Υγείας, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε καρότσα, ενώ μαζί του ήταν σε όλη τη διαδρομή και ο γιατρός και ένας νοσηλευτής, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο με δικά τους οχήματα. Βέβαια, οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας έκριναν ότι πρέπει να διακομιστεί άμεσα στο Νοσοκομείο Βόλου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στις καταγγελίες, δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί για το περιστατικό από το Σάββατο. Επισήμανε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέδρασε «ακαριαία». «Η ομάδα του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς σταμάτησε την αιμορραγία επιτόπου και του έσωσε τη ζωή».

«Αν γίνονται πολλά ατυχήματα σε μια περιοχή, είναι πιθανό να μην έχουμε αρκετά ασθενοφόρο. Το δεύτερο ασθενοφόρο που βρίσκεται υπό επισκευή, θα παραδοθεί σύντομα», είπε. Ο Υπουργός Υγείας κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι σημασία έχει η άμεση αντίδραση του συστήματος υγείας,.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI