Τρίμηνη παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας του ΝΙΜΤΣ στο ελληνικό δημόσιο

  • Ρούλα Τσουλέα
ΝΙΜΤΣ
Τη σχετική απόφαση υπογράφουν οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Παρατείνεται για ακόμα ένα τρίμηνο η παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας, αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) στο ελληνικό δημόσιο για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.

Η παράταση καλύπτει το χρονικό διάστημα από 1ης Απριλίου έως 30 Ιουνίου. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το νοσοκομείο θα παραμείνει στο γενικό σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ. Το προσωπικό του θα αποζημιωθεί για τη συμμετοχή του στις εφημερίες, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.

Για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του ΝΙΜΤΣ στις εφημερίες του ΕΣΥ θα εφαρμοστούν αναλόγως οι κείμενες διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/ 3.12.2021 (Β΄ 5821) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Η σχετική απόφαση των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια.