Τζέρεμι Ρένερ: Τι είναι οι θεραπείες που κάνει για να αναρρώσει μετά το σοβαρό ατύχημά του

  • Ρούλα Τσουλέα
Ρένερ
Ο σταρ των ταινιών της Marvel υπέστη κατάγματα σε 30 οστά όταν καταπλακώθηκε από εκχιονιστικό.

Ο ηθοποιός Τζέρεμι Ρένερ αποκάλυψε τις θεραπείες που κάνει για να συνέλθει από το σοβαρό ατύχημα που είχε στις αρχές του χρόνου, όταν καταπλακώθηκε από εκχιονιστικό μηχάνημα βάρους 6 τόνων.

Ο 52χρονος σταρ της Marvel υπέστη κατάγματα σε περισσότερα από 30 οστά του σώματός του (σ.σ. συνολικώς έχουμε 206). Μεταξύ άλλων έσπασε οκτώ πλευρές, το δεξιό γόνατο και αστράγαλο, την κνήμη και τον αστράγαλο του αριστερού ποδιού, καθώς και την δεξιά κλείδα και ώμο.

Η αναφορά της αστυνομίας για το ατύχημα έγραφε ότι ο ανιψιός του Ρένερ προσπαθούσε να βγάλει το αυτοκίνητό του από το χιόνι, όταν το όχημα άρχισε να κινείται κατά πάνω του. Ο Ρένερ τραυματίστηκε καθώς προσπαθούσε να τον βοηθήσει.

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Νεβάδα, όπου υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύθηκε για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Σε νέα ανάρτησή του στο Instagram ο Ρένερ αποκάλυψε τις θεραπείες που κάνει για να αναρρώσει. «Έχω δοκιμάσει ΚΑΘΕ τύπο θεραπείας μετά τις 14 Ιανουαρίου. Καθημερινά ατέλειωτες ώρες φυσικοθεραπείας. Εγχύσεις πεπτιδίων, ενδοφλέβιες εγχύσεις και ενέσεις, βλαστοκύτταρα και εξωσώματα, θεραπεία με ερυθρό και υπέρυθρο φως, υπερβαρικό οξυγόνο στις 2 ατμόσφαιρες, κρύα μπάνια… Ο κατάλογος συνεχίζεται και συνεχίζεται», γράφει.

Προσθέτει όμως πως «η καλύτερη θεραπεία ήταν το μυαλό και η θέλησή μου να είμαι εδώ και να προσπαθώ να αναρρώσω, να γίνω καλά… Να είμαι ξεχωριστός… Νιώθω ότι είναι το καθήκον μου αυτό. Όχι για να σπαταλήσω τη ζωή μου που σώθηκε, αλλά για να προσφέρω πίσω στην οικογένεια, τους φίλους και όλους όσους μου έδιναν δύναμη για να αντέξω. Σας ευχαριστώ όλους. #loveandtitanium».

Τι είναι οι θεραπείες που κάνει

Αρκετές από τις θεραπείες στις οποίες αναφέρεται ο Ρένερ είναι πιο γνωστές από τη χρήση τους στην αντιγήρανση του δέρματος. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται:

  • Οι εγχύσεις πεπτιδίων
  • Τα βλαστοκύτταρα
  • Η θεραπεία με εξωσώματα
  • Η θεραπεία με υπέρυθρο φως

Ωστόσο χρησιμοποιούνται και για την αναγέννηση άλλων ιστών του σώματος. Γίνονται, λ.χ., εγχύσεις βλαστοκυττάρων στα οστά, στα σημεία των καταγμάτων, για να διεγερθεί η επούλωσή τους. Ή εφαρμόζεται θεραπεία με ερυθρό φως για να μειωθεί η φλεγμονή και να αποκατασταθεί η λειτουργία των κυττάρων.

Αντίστοιχα, το υπερβαρικό οξυγόνο συνίσταται στην ελεγχόμενη εισπνοή καθαρού (100%) οξυγόνου σε ειδικό θάλαμο με πίεση υψηλότερη από την ατμοσφαιρική. Η θεραπεία πιστεύεται ότι επιταχύνει την επούλωση των καταγμάτων.

Ο Ρένερ είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του υπερήρωα Hawkeye στην ταινία The Avengers. Ήταν, όμως, δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, για τις ταινίες The Hurt Locker και The Town.

Φωτογραφία: iStock