Iatropedia

Βασιλιάς Κάρολος: Η αλήθεια για την υγεία του 3 μήνες μετά τη διάγνωση του καρκίνου

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με έναν απροσδιόριστο τύπο καρκίνου

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με έναν απροσδιόριστο τύπο καρκίνου. Την εποχή εκείνη, ο 75χρονος μονάρχης είχε δηλώσει ότι ήταν «απόλυτα θετικός» για τη θεραπεία του και πως ανυπομονούσε να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό. Και παρόλο που ανέβαλε τις δημόσιες υποχρεώσεις του, συνέχισε το συνταγματικό του έργο ως αρχηγός του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών συναντήσεων.

Αυτήν τη στιγμή, και ενώ ακούγονται διάφορα (αρνητικά) σενάρια για την πορεία της υγείας του, ο βασιλιάς Κάρολος συνεχίζει τη θεραπεία του, ενθαρρυνόμενος μάλιστα, παρά τα όσα γράφονται από κάποιους, να αναλάβει και πάλι κάποιες από τις δημόσιες υποχρεώσεις του.

Πώς είναι τώρα ο βασιλιάς Κάρολος;

Σύμφωνα με το BBC, o τόνος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ είναι θετικός.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το παλάτι, η ιατρική ομάδα του βασιλιά είναι πολύ ικανοποιημένη από την ανάρρωσή του και οι γιατροί του είναι «αρκετά ευχαριστημένοι» με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής.

Ορισμένες από τις υποχρεώσεις του θα ρυθμιστούν, εάν χρειαστεί, «για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τη συνεχή ανάκαμψη της Αυτού Μεγαλειότητας». Για παράδειγμα, δεν θα αναλάβει πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Γιατί υπάρχει αισιοδοξία

Ο βασιλιάς Κάρολος, γενικά, είχε μια υγιή και δραστήρια ζωή, με λίγα ιατρικά προβλήματα. Ο καρκίνος του ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας για μια καλοήθη (μη καρκινική) διόγκωση του προστάτη. Μόλις εντοπίστηκε ο καρκίνος, η θεραπεία ξεκίνησε άμεσα. Και οι ειδικοί γνωρίζουν ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου δίνει τις καλύτερες πιθανότητες καλής ανάρρωσης.

Κάνει ακόμη θεραπεία;

Το Παλάτι λέει ότι το «πρόγραμμα θεραπείας» του θα συνεχιστεί και ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει.

Δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το είδος της θεραπείας που κάνει ο βασιλιάς.

Οι θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να έχουν διάφορες μορφές. Κάποιες είναι πιο εντατικές -απαιτούν πολλά πήγαινε και έλα στο νοσοκομείο- και έχουν περισσότερες παρενέργειες από άλλες. Άλλες μπορούν να γίνουν και κατ’ οίκον.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων της χειρουργικής επέμβασης, της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας για την αφαίρεση ή την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Συχνά χρησιμοποιείται συνδυασμός προσεγγίσεων.

Η παρακολούθηση μπορεί να είναι επίσης πολύ σημαντική, περιλαμβάνοντας τακτικές εξετάσεις.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να κάνουν θεραπεία για τον καρκίνο για εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια, ώστε να αποτρέψει η επανεμφάνισή του, να μπει σε ύφεση ή να ελεγχθεί η εξέλιξή του, ανάλογα με την περίπτωση.

Κάποιοι κύκλοι θεραπείας μπορεί να αποδυναμώσουν για λίγο το ανοσοποιητικό – που σημαίνει ότι ο κίνδυνος λοιμώξεων μπορεί να αυξηθεί.

Σύμφωνα πάντα με το BBC, η ιατρική ομάδα του βασιλιά Καρόλου θα είναι σε στενή διαβούλευση και θα φροντίσει να κάνει όλες τις θεραπείες που χρειάζεται. Γι’ αυτό θέλουν το πρόγραμμά του να μη σταθεί εμπόδιο στην ανάρρωσή του. Ο καρκίνος και οι θεραπείες που χορηγούνται για να τον σταματήσουν, μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική κούραση ή κόπωση. Και αυτό μπορεί να διαφέρει κατά τη διάρκεια της ημέρας, με κάθε μέρα να είναι διαφορετική.

Τι είδους καρκίνο έχει ο βασιλιάς Κάρολος;

Το παλάτι δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο καρκίνου που έχει ο βασιλιάς, αλλά έχει πει ότι δεν είναι καρκίνος του προστάτη.

Όπως για κάθε ασθενή, έτσι και για τον βασιλιά, ισχύει το ιατρικό απόρρητο.

Σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ: «Η Αυτού Μεγαλειότητα ενθαρρύνεται να αναλάβει εκ νέου ορισμένα δημόσια καθήκοντα και είναι πολύ ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για τη συνεχή φροντίδα και την εμπειρογνωμοσύνη τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βιταμίνη D: Ελληνική έρευνα διαπιστώνει απρόσμενη δράση κατά του καρκίνου

Πώς επηρεάζει η χρήση του κινητού τη γονιμότητα του άνδρα

Βασιλιάς Κάρολος: Οι (πολλές) περιπέτειες με την υγεία του, ο καρκίνος και οι φορές που σώθηκε στο τσακ