Iatropedia

Βόλος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για έναν μήνα λόγω θαλάσσιας ρύπανσης

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε χθες, 30/08/2024, ο Βόλος για έναν μήνα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα νεκρά ψάρια και τη θαλάσσια ρύπανση στον Παγασητικό κόλπο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από θαλάσσια ρύπανση που εκδηλώθηκε στον Παγασητικό κόλπο, σύμφωνα με το ανωτέρω 9 σχετικό, στις 28-08-2024.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου και για ένα μήνα, δηλαδή έως και 30 Σεπτεμβρίου 2024.

«Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», επισημαίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας: «Οι εικόνες αποκάλυψης στον Παγασητικό επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους μας»

Ozempic: Πέρα από το αδυνάτισμα, η σεμαγλουτίδη μπορεί να σας «προστατεύσει» από καρδιακή ανεπάρκεια και COVID-19

Μάθιου Πέρι: Αποδέχθηκε την ομολογία ενοχής γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατό του