Iatropedia

Βουλή: “Όχι” σε προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, ύστερα από μυστική ψηφοφορία, η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής για τους τρείς διαχρονικά υπουργούς Υγείας των συγκυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, για την διερεύνηση της ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος της απιστίας, σχετικά με την πολιτική που άσκησαν με την έκδοση τιμών στο φάρμακο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την «συνοχή» των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 145 βουλευτές και των ΑΝΕΛ 9 βουλευτές. Άρα το σύνολό τους είναι 154 βουλευτές.

Μείον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκου Μπόλαρη που απουσίασε λόγω ασθενείας και μείον του κάθε ενός από τους αναφερόμενους υπουργούς και βουλευτή που δεν μπορούσε να ψηφίσουν για τον εαυτό του, το αποτέλεσμα των αρνητικών ψήφων θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 152 ψήφων.
Όμως τα «κατά» για τον Πάνο Κουρουμπλή έμειναν στα 151, για τον Ανδρέα Ξανθό μόλις στα 145 και τον Παύλο Πολάκη στα 149.

Ωστόσο, οι διαρροές που υπήρξαν στην κοινοβουλευτική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ έγιναν κατά λάθος, καθώς επικράτησε ένα μπάχαλο την ώρα της ψηφοφορίας, με βουλευτές να μπερδεύουν τις κάλπες!

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr