«Υγιείς και ισχυρές γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα» Γυναικολογικές εξετάσεις από το Ινστιτούτο Prolepsis

  • Iatropedia newsroom
Prolepsis, Ρομά
Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (τεστ ΠΑΠ) θα πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Prolepsis από 15 έως 20 Ιουνίου στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία» και στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται από το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγιείς και ισχυρές γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα».

Οι γυναικολογικές εξετάσεις αποτελούν τη συνέχεια των ενημερωτικών συναντήσεων που υλοποιήθηκαν από τις αρχές Μαΐου έως και τα μέσα Ιουνίου στον οικισμό «Αγία Σοφία» με τη συμμετοχή γυναικών Ρομά, εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και Διαμεσολαβήτριας. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και εμβολιασμού κατά του HPV.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει:

  • Σάββατο 15 Ιουνίου: Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας στο διαγνωστικό κέντρο «Βιοδιάγνωση» στη Σίνδο (11:00).
  • Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Πέμπτη 20 Ιουνίου: Διενέργεια τεστ ΠΑΠ στον οικισμό “Αγία Σοφία” στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου (μεταξύ των ωρών 10:30 και 15:00).
  • Πέμπτη 20 Ιουνίου: Διενέργεια τεστ ΠΑΠ στον Δενδροπόταμο, στο Πολυιατρείο Αγίου Νεκταρίου (Οδ. Ανδρούτσου 2, μεταξύ των ωρών 10:00-15:00).

Οι δράσεις στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται με τη συνδρομή των Δήμων Δέλτα και Αμπελοκήπων –Μενεμένης και την πολύτιμη συμβολή των Παραρτημάτων Ρομά των δύο δήμων.

Το έργο «Υγιείς και ισχυρές γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα» του Ινστιτούτου Prolepsis, αποσκοπεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες Ρομά σε θέματα υγείας και πρόληψης, να τις παρακινήσει ώστε να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις αυτό- φροντίδας και να συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων.

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο Prolepsis

Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ένας επιστημονικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προάγει την υγεία του πληθυσμού και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων (όπως άτομα Τρίτης Ηλικίας, παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες, πληθυσμοί ρομά, άτομα που βιώνουν φτώχεια, κ.ά). Σχεδιάζει και υλοποιεί ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και δράσεις πρόληψης, συνηγορίας και κοινωνικής προσφοράς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.prolepsis.gr, ή να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Κουτελίδα στο 210-6255700 (εσωτ. 119).