Υπουργείο Υγείας: Η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και δημόσιους φορείς

  • Iatropedia newsroom
υπουργείο υγείας
Στην απόφαση από το υπουργείο Υγείας προβλέπεται αναλυτικά η διαδικασία για τη δημιουργία των ηλεκτρονικών καταλόγων και την υποβολή των αιτήσεων.

Με κοινή υπουργική απόφαση από το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εσωτερικών καθορίζεται η ακριβής διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού – πλην γιατρών – στα νοσοκομεία και τους δημόσιους υγιεινομικούς φορείς της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η απόφαση από το υπουργείο Υγείας που αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, το πεδίο εφαρμογής του νόμου 3329/2005 και για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών εντάσσονται οι ακόλουθοι φορείς, οι οποίοι δύνανται να αντλούν υποψηφίους από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού που καταρτίζονται και τηρούνται στις οικείες Δ.Υ.ΠΕ., ως εξής:

  1. Κεντρικές Υπηρεσίες των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.ΠΕ.)
  2. Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) των Υ.ΠΕ. (νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) από τις οικείες Υ.ΠΕ.
  3. Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) για την κεντρική του υπηρεσία από την 1 η Υ.ΠΕ. και για τα παραρτήματά του από την οικεία Υ.ΠΕ.
  4. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για την κεντρική του υπηρεσία από την 1η Υ.ΠΕ. και για τα παραρτήματά του από την οικεία Υ.ΠΕ.
  5. Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) από την 1 η Υ.ΠΕ.
  6. Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από την 1 η Υ.ΠΕ.
  7. Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) από την 1η Υ.ΠΕ.
  8. Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.Π.Υ.) από την 1η Υ.ΠΕ.
  9. Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου» από την 3 η Υ.ΠΕ.
  10. Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) για την κεντρική του υπηρεσία από την 1 η Υ.ΠΕ. και για τα παραρτήματά του από την οικεία Υ.ΠΕ.
  11. Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) για την κεντρική του υπηρεσία από την 1 η Υ.ΠΕ. και για τα παραρτήματά του από την οικεία Υ.ΠΕ.
  12. Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.) από την 1 η Υ.ΠΕ.
  13. Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία «Αιγινήτειο» και «Αρεταίειο» από την 1 η Υ.ΠΕ.
  14. Στρατιωτικά Νοσοκομεία από τις οικείες Υ.ΠΕ.
  15. Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) από την 1 η Υ.ΠΕ.
  16. Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) για την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού και τις κεντρικές υπηρεσίες, για το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης Αποθεραπείας Κερατέας, για το ΠροΑναχωρησιακό Κέντρο Ταύρου και για το Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Αμυγδαλέζας από την 1 η Υ.ΠΕ. Για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, για το Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Μόριας Λέσβου και για το Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Κω από την 2η Υ.ΠΕ. Για το Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Ξάνθης, για το Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Παρανεστίου Δράμας και για το Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Φυλακίου Ορεστιάδας από την 4η Υ.ΠΕ. Για το Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Κορίνθου από την 6η Υ.ΠΕ.

Διαβάστε ΕΔΩ την κοινή υπουργική απόφαση από το υπουργείο Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών με την πλήρη διαδικασία πρόσληψης, τη δημιουργία των ηλεκτρονικών καταλόγων, τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, τον έλεγχο των δικαιολογητικών, τα κριτήρια, τη μοριοδότηση και τα προσόντα ανά κλάδο.