Iatropedia

Υπουργείο Υγείας: O δερματολόγος του Κολωνού δεν εργάζεται στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός

Διευκρινίσεις για το θέμα της σύλληψης δερματολόγου, κατηγορούμενου για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, «ο δερματολόγος που συνελήφθη έκανε πρακτική άσκηση στο Συγγρός πριν δεκαετίες. Δεν είναι τώρα στο νοσοκομείο Συγγρός».

Ο γιατρός συνελήφθη από την ΕΛΑΣ μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία κατηγορούνται για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση της 12χρονης στον Κολωνό.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ανάμεσα στις συλλήψεις που έγιναν το πρωί της Τετάρτης για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία είχε πέσει θύμα μαστροπείας και βιασμού κατ’ εξακολούθηση, είναι και ένας 65χρονος γιατρός -δερματολόγος- μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με εντάλματα, χθες το βράδυ, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, τρεις Ελληνες, 44, 49 και 65 ετών και δύο Πακιστανοί, 23 και 50 ετών κατηγορούμενοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Το newsit.gr μίλησε με κατοίκους της περιοχής όπου βρίσκεται το ιατρείο του 65χρονου δερματολόγου.

«Ένας καλός γιατρός. Βοηθούσε και οικονομικά αν δεν είχες», αναφέρει κάτοικος και ιδιοκτήτης κοντινού μαγαζιού στο ιατρείο.

Άλλος κάτοικος, μας λέει ότι «το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ήταν καταπληκτικός γιατρός».

Οι αρχές «τον συνέλαβαν πολύ διακριτικά χθες (Τρίτη 14.02.2023) το μεσημέρι», λέει στο newsit.gr γείτονας του 65χρονου δερματολόγου, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του γιατρού που συνελήφθη να εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά στο ιατρείο του. Πάντως έξω από το ιατρείο υπάρχει ταμπέλα που δείχνει ότι θα παραμείνει κλειστό έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Πηγή: Newsit.gr