Ζωή Ράπτη: «Η Ελλάδα θέλουμε να καταστεί επενδυτικός προορισμός»

  • Iatropedia newsroom
Ζωή Ράπτη
«Η χρηματοδοτική ενίσχυση της τεχνολογίας είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, γιατί αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί ανάγκη για τη χώρα μας»

«Η Ελλάδα θέλουμε να καταστεί ένας επενδυτικός προορισμός και η φαρμακοβιομηχανία είναι σημαντικό κομμάτι των σχεδίων μας. Θέλουμε να επενδύσουμε και στην καινοτομία και στο ανθρώπινο δυναμικό του κλάδου». Αυτό σημείωσε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, σε συζήτηση, στο πλαίσιο στο 1st SFEE Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με κεντρικό θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την Αξία».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υφυπουργός τόνισε ότι το επενδυτικό clawback είναι ένα επενδυτικό εργαλείο που δημιουργήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης που βοηθά για τον σκοπό αυτό και στη συνέχεια τόνισε πως, με τις νέες τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη, μπορούμε να πάμε πολύ μακριά. Παράλληλα σημείωσε πως και οι φαρμακοβιομηχανίες αντιλαμβάνονται την χρησιμότητα αυτών των νέων τεχνολογιών.

«Η χρηματοδοτική ενίσχυση της τεχνολογίας είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, γιατί αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί ανάγκη για τη χώρα μας» συμπλήρωσε η υφυπουργός.

Η σχετική ανάρτηση της υφυπουργού Ζωής Ράπτη στο facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Για να έρθει μια εταιρεία να επενδύσει στις κλινικές μελέτες πρέπει να υπάρχει ελκυστικό δημοσιονομικό πλαίσιο»

Κολύμπι στη θάλασσα: Γιατί είναι η καλύτερη άσκηση και πόσες θερμίδες καίμε

Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας 2 ώρες παραπάνω στην τηλεόραση