Αλλαγή σκυτάλης στη Menarini Hellas μετά από 34 χρόνια

  • Ρούλα Τσουλέα
Menarini
Ο κ. Γιώργος Συκιανάκης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

Την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Menarini Hellas, έπειτα από 34 συναπτά έτη, ανακοίνωσε ο κ. Γεώργιος Συκιανάκης στα στελέχη και τους εργαζομένους της εταιρείας.

Σε ομιλία του κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας, ο κ. Συκιανάκης αποκάλυψε ότι «με την είσοδο του 2023 ολοκληρώνεται μια επιτυχημένη συνεργασία, η οποία διήρκησε τρεις και πλέον δεκαετίες».

Ο κ. Συκιανάκης είχε αναλάβει τα ηνία της εταιρείας το 1989. Εκείνη τη χρονιά ο διεθνής φαρμακευτικός όμιλος Menarini εξαγόρασε το 70% της Δαμβέργης Α.Ε., μίας παραδοσιακής φαρμακευτικής βιομηχανίας με παρουσία στην Ελλάδα από το 1935.

Το 1966 η Menarini εξαγόρασε και τις υπόλοιπες μετοχές της Δαμβέργης Α.Ε. Η θυγατρική της στην Ελλάδα μετονομάστηκε σε Menarini Hellas.

Στη διάρκεια της θητείας του κ. Συκιανάκη η εταιρεία κυκλοφόρησε πολλά πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα, κυρίως στις κατηγορίες του καρδιαγγειακού συστήματος και του αναπνευστικού. Επιπλέον, επαναλειτούργησε η Guidotti Hellas, θυγατρική εταιρεία του ομίλου.

Δημιουργήθηκαν επίσης δύο νέα τμήματα, το Τμήμα Συμπληρωμάτων Διατροφής το 2016 και το Τμήμα Δερμοαισθητικών το 2020. Από το 2003 έως το 2006, εξ άλλου, ο κ. Συκιανάκης διατέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Κινητήρια δύναμη

Σε κλίμα συγκίνησης, ο κ. Συκιανάκης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία της Menarini Hellas στο διάστημα των 34 χρόνων.

«Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι λίγοι αλλά αποφασισμένοι να διακριθούμε, έχοντας ως πυξίδα την ποιότητα και την αριστεία. Συνεχώς γινόμαστε περισσότεροι. Η ποιότητα εξελίχθηκε σε πάθος μας και η αριστεία σε στοιχείο της κουλτούρας μας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την επωνυμία της εταιρείας μας», είπε.

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Η επιτυχία μας οφείλεται στα αξιόπιστα προϊόντα που διαθέτουμε  καλύπτοντας σύγχρονες θεραπευτικές ανάγκες, στην οργάνωση, καθώς και  σε όλους εσάς, το ανθρώπινο δυναμικό, την κινητήριο δύναμη της εταιρείας… Σας ευχαριστώ όλους θερμά για αυτό το υπέροχο ταξίδι».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε εταιρικό βίντεο με τις σημαντικότερες ημερομηνίες στην κοινή πορεία της Menarini Hellas και του προέδρου της. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι και οι στενοί συνεργάτες του προσέφεραν δώρα, τιμώντας τον για την καθοριστική συμβολή του στην εξέλιξη της Menarini Hellas.

Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας θα ανακοινωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.