Iatropedia

Bristol Myers Squibb: Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2024

Η επέτειος των 10 χρόνων του θεσμού Patient Week της BMS αποτελεί ορόσημο αναδρομής στην ιστορία της εταιρείας.

Τους ασθενείς με χρόνια αποφρακτική υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια τιμούν εφέτος οι άνθρωποι της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Bristol Myers Squibb (BMS) στη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ασθενών (23-27/9).

Η εβδομάδα αυτή αποτελεί διεθνή πρωτοβουλία της εταιρείας. Λαμβάνει χώρα για δέκατη συνεχόμενη χρονιά και είναι ένας θεσμός που αναδεικνύει τον σεβασμό και την αφοσίωσή της στη βελτίωση της ζωής των ασθενών.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 οι εργαζόμενοι της BMS στην Ελλάδα υποδέχτηκαν στα γραφεία της εταιρείας έναν ασθενή με χρόνια αποφρακτική υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, το συχνότερο από τα κληρονομικά νοσήματα της καρδιάς. Στην εκδήλωση ο ασθενής μοιράστηκε τα βιώματά του, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα και τις αλλαγές που κλήθηκε να υιοθετήσει στον τρόπο ζωής του.

Αναφέρθηκε στη σημασία εδραίωσης της σχέσης εμπιστοσύνης με τον γιατρό, για τη διαχείριση μίας νόσου η οποία χρήζει τακτικής ιατρικής παρακολούθησης και ενεργού συμμετοχής του ασθενούς. Επισήμανε επίσης τη συμβολή της επιστημονικής προόδου και της καινοτομίας στη βελτίωση της ζωής του. Όπως είπε η πρόοδος δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενός πιο αισιόδοξου μέλλοντος για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Διαρκής εξέλιξη

Στην εκδήλωση, ο κ. Κωνσταντίνος Χόρτης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πασχόντων από Καρδιοπάθειες, μίλησε για τη σημασία δημιουργίας ισχυρών δεσμών μεταξύ των πασχόντων. Όπως είπε, ο Σύλλογος λειτουργεί αφενός ως φορέας αλληλοϋποστήριξης των ασθενών, αφετέρου διεκδικεί και υποστηρίζει τα δικαιώματά τους. Ο κ. Χόρτης ευχαρίστησε την BMS για τη δωρεά της προς τον Σύνδεσμο, η οποία συμβάλλει στη βιωσιμότητα του έργου και των δράσεών του.

«Εργαζόμαστε καθημερινά για να πετυχαίνουμε μαζί με τους ασθενείς μας, μικρές και μεγάλες νίκες που βελτιώνουν τη ζωή τους», επισήμανε η κυρία Ελισάβετ Προδρόμου, γενική διευθύντρια της BMS Ελλάδας. «Αυτό είναι το κοινό όραμα που μοιραζόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στην BMS. Γνωρίζουμε ότι το έργο μας δεν σταματά ποτέ. Η σταθερά μας είναι η διαρκής εξέλιξή μας, καθώς οι ανάγκες των ασθενών δεν μπορούν να περιμένουν».

Και πρόσθεσε: «Η επέτειος των 10 χρόνων του θεσμού Patient Week αποτελεί ένα ορόσημο αναδρομής στην ιστορία μας. Από που ξεκινήσαμε και πόσο δρόμο διανύσαμε, κατακτώντας επιστημονικές καινοτομίες και θεραπευτικά επιτεύγματα. Αυτή η παρακαταθήκη μας οδηγεί στο μέλλον, ώστε με νέες καινοτόμες θεραπείες, να χαρίσουμε σε περισσότερους ασθενείς, μεγαλύτερες και περισσότερες νίκες ζωής».